- Reklama -

Good bye, Pavel. NHL už Dacjuka neláká

- Reklama -

Fanshop týmu
„The Magic Man“ se do nejslavnější hokejové soutěže podle všeho nevrátí.
Útočník Pavel Dacjuk je uprostřed své třetí sezóny v KHL po opuštění Red Wings, a nic nenasvědčuje tomu, že by jej to táhlo zpět do severní Ameriky.
Informaci přinesl insider stanice TSN Bob McKenzie, jenž získal vyjádření Dacjukova agenta.



„Každý rok si sedneme a probereme možnosti co dál, ale NHL není něco, co by zvažoval,“ cituje McKenzie hráčova zástupce.
Legendární forvard se v létě 2016 rozhodl dát Detroitu i přes platný kontrakt vale a vrátil se do Ruska, kde chtěl trávit více času se svou dcerou. Red Wings následně jeho smlouvu vyměnili do Arizony, aby ušetřili místo pod platovým stropem. Dacjuk nakonec přijal nabídku dvouleté smlouvy od SKA Petrohrad, kde působí doteď.
Ve svých 14 ročnících v dresu Rudých křídel odehrál rodák z Jekatěrinburgu 953 zápasů se ziskem 918 bodů, vyhrál dva Stanley Cupy, získal čtyři Lady Byng a tři Selke trofeje. U příležitosti 100. výročí NHL byl v lednu 2017 vybrán jako jeden ze sta nejlepších hráčů historie ligy.
Dacjuk je zatím posledním členem prestižního Triple Gold Clubu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -