- Reklama -

Guentzel jako první nováček v historii Pens vstřelil v play-off hattrick. Columbus je na pokraji vyřazení

- Reklama -

Hrdinou třetího zápasu série mezi Pittsburghem Penguins a Columbusem Blues Jackets se stal útočník Jake Guentzel, který hattrickem včetně vítězné trefy v prodloužení zařídil Tučňákům tři mečboly.
Dvaadvacetiletý Američan je prvním nováčkem v historii pensylvánského celku, který v play-off vstřelil hattrick.
Podle Elias Sports Bureau je navíc teprve druhým zelenáčem v dějinách ligy, který ve vyřazovacích bojích zaznamenal hattrick a vítězný gól v nastaveném čase. Jako prvnímu se tento zápis povedl Gerrymu Plamondonovi z Montrealu Canadiens proti Detroitu v roce 1949.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nechápu to, je to zvláštní, ale na druhou stranu velmi unikátní večer. Puky se ke mně odrážely. Dva z nich, které se ke mně dostaly od zadního mantinelu, byly dílem štěstěny,“ tvrdí skromně Guentzel.
Penguins po první dvacetiminutovce prohrávali 1:3, ale Bryan RustJevgenijem Malkinem zařídili v prostřední části vyrovnání. V 52. minutě obrátil skóre Guentzel, ale o čtyři minuty později poslal zápas do prodloužení Brandon Dubinsky.
„Vytvořili si nápor a najednou jsme měli problém udržet s nimi tempo,“ uznává kouč Modrokabátníků John Tortorella.


O vedení 3:0 v sérii rozhodl Guentzel v 74. minutě, kdy ho přesným pasem zpoza branky našel Sidney Crosby.
„Guentzel se skvěle uvolnil, zbavil se obránců, našel si volný prostor a puk se vměstnal mezi tři tyče,“ popsal vítěznou akci kapitán Pens.
„Houževnatost a odhodlání, které jsme dnes ukázali, jsou základními prvky naší identity. Pokud chcete v této fázi sezony uspět, musíte jimi disponovat,“ myslí si lodivod Pittsburghu Mike Sullivan.
V táboře Blue Jackets si dobře uvědomují nastalou situaci.
„Nezbývá nám mnoho možností. Nemáme na vybranou, než se zlepšit a bojovat,“ prohlásil Dubinsky.
Guentzelův hattrick

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -