- Reklama -

Gustavsson se chystá do akce. Krátí se Mrázkovi čas?

- Reklama -

Dokud se neuzdraví Jimmy Howard (což nebude dříve než koncem příštího týdne), zůstane Petr Mrázek u prvního týmu Red Wings. Otázkou je, jestli jako brankářská jednička. Vedení klubu totiž včera poslalo Jonase Gustavssona na rozehrání na farmu do Grand Rapids, aby byl po víkendu připraven znovu naskočit v NHL.
„Cítím se dobře, už trénuju déle než měsíc. Než se ale vrátím do akce, rád bych se rozchytal v AHL,“ přiznal švédský gólman ještě v době, kdy neznal záměry managementu. „Přece jenom jsem toho letos moc neodehrál, takže takhle by to bylo nejlepší.“
Gustavsson nastoupil naposledy 5. listopadu, kdy si v utkání s NY Rangers vykloubil rameno. Původní odhady doby jeho absence nebyly nijak pesimistické, nakonec se čekání protáhlo na několik měsíců.
„Bylo to frustrující, protože to trvalo dost dlouho a já nevěděl, co mám očekávat. Když jsem měl zraněná třísla, tak jsem tušil, jak se to bude vyvíjet a co má dělat, abych byl v pořádku. Rameno je pro mě novou zkušeností,“ říká. „Je to vážnější zranění, ale snažím se zůstat pozitivní a provádět rehabilitaci krok po kroku.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na marodce Rudých křídel se mezitím kvůli problémům s třísly ocitla i brankářská jednička Jimmy Howard, takže od 7. ledna nese hlavní zátěž na svých bedrech Petr Mrázek. Do poloviny měsíce si nevedl špatně, vyhrál čtyři z pěti utkání a nikdy neinkasoval víc než dvakrát. Poté však přišlo radikální zhoršení.
Předminulou neděli v zápase s Buffalem, nejhorším týmem soutěže, dostal tři branky ze sedmi střel a byl střídán po čtrnácti minutách. Následovala sice dvě vítězství nad Minnesotou a Floridou, ale pokaždé se „čtyřkou“. Ve čtvrtečním utkání s Tampou inkasoval Mrázek dokonce pětkrát (z patnácti střel) a mezi tyčemi vydržel pouze dvě třetiny.
Český brankář by měl přesto nastoupit do dnešního odpoledního zápasu s NY Islanders jako jednička, ze střídačky mu bude krýt záda Thomas McCollum. Příští týden se Detroit představí ve čtvrtek v Coloradu a v sobotu v Arizoně, na palubě letadla už by měl být i Jonas Gustavsson.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -