- Reklama -

Halák má první výhru s Islanders, Tlustý asistenci

- Reklama -

Slovenský gólman Jaroslav Halák rozepsal zdařile první kapitolu svého působení v NY Islanders. V jediném duelu pátečního večera si se spoluhráči dojel do Caroliny pro vítězství 5:3, k němuž přispěl 21 zákroky. Až na úvodní gól utkání figuroval u všech branek hostů Brock Nelson (2+2), Johnny Boychuk s Johnem Tavaresem si připsali po třech bodech. Jiří Tlustý asistoval u posledního gólu Hurricanes, kterým kvůli zranění chyběli klíčoví útočníci Jordan Staal a Jeff Skinner.
O tom, že trenér Bill Peters se při premiéře na lavičce mužstva z Raleigh výhry nedočká, se prakticky rozhodlo už do půli utkání. Hostům se do té doby podařilo využít dvě ze tří nabídnutých přesilovek, další branka padla těsně po vypršení početní výhody. Domácí popadli dech až ve třetí třetině, na dvou jejich gólech se podílel slovenský obránce Andrej Sekera.
Odveta je na programu už dnes na Long Islandu.

Carolina – NY Islanders 3:5 (0:2, 0:1, 3:2)

Branky a asistence: 42. Gerbe (Faulk, Sekera), 55. Terry (Sekera, Nash), 59. E. Staal (Lindholm, Tlustý) – 18. Boychuk (Okposo, Tavares), 19. Nelson (Tavares, Boychuk), 28. Nelson (Boychuk, Tavares), 46. Grabovskij (Strome, Nelson), 53. Hamonic (Nelson, Strome).

Střely na branku:
 6-10-8-=24, 8-7-11=26. Přesilovky: 2/5 – 2/3. Diváci: 18.680.
Brankáři: Ward 21/26 – Halák 21/24.
Hvězdy utkání: Nelson, Boychuk, Tavares (všichni NYI).
Česká účast: Jiří Tlustý.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -