- Reklama -

Hanzal by mohl vytvořit úderné duo s Radkem Faksou

- Reklama -

Mohla by to být jedna z největších útočných zbraní hokejistů Dallasu v příští sezóně National Hockey League. Na křídle český hokejista Radek Faksa a v centru jeho krajan Martin Hanzal, jenž se stal na začátku července novou akvizicí týmu.
„Podle mě je Martin Hanzal typickým středním útočníkem,“ řekl v rozhovoru pro list The Dallas Morning News kouč Stars Ken Hitchcock. „V NHL nikdy na křídle nehrál. Dovedu si ho představit v jednom útoku vedle Radka Faksy. Mohli by k sobě dobře pasovat,“ myslí si pětašedesátiletý stratég.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hvězdy v létě podepsaly také někdejšího forvarda Nashvillu a Montrealu Alexandra Radulova. V Dallasu doufají, že jednatřicetiletý ruský reprezentant vytvoří s Tylerem Seguinem a Jamiem Bennem údernou elitní formaci.
„Samozřejmě, jelikož hrál na východě, tolik jsem ho neznal. Podíval jsem se ale na youtube a viděl, jak dobrý hráč to je. Je výborný na puku, skvělý tvůrce hry. Určitě by mi mohl hrát křídlo. Hodně se na něj těším,“ uvedl na Radulovovu adresu Seguin, s nímž trenér Hitchcock počítá na post uprostřed prvního útoku.
V současné chvíli mají Stars v kádru dostatek kvalitních centrů. Jedním z nich je Kanaďan Jason Spezza. Jelikož se jedná o zkušeného a univerzálního hráče, míní ho hlavní trenér Dallasu využít jak ve středu útoku, tak i na křídle.
„Jasonova role bude rozdělena podle potřeby. Když ho budu potřebovat na křídle, bude z něj levý útočník. Hodně bude hrát na centru a někdy na křídle. Potřebujeme začínat s pukem na hokejce, takže určitě bude chodit na buly na své silnější straně,“ řekl Hitchcock.
„Tenhle tým byl loni třetím nejlepším v lize na vhazování a z toho chceme těžit i nadále. Budeme to využívat podle leváků (Hanzal) a praváků (Seguin, Spezza). Musíte začít s pukem, a proto je vhazování velmi důležité,“ dodal na závěr rodák z Edmontonu.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -