- Reklama -

Hanzal už trénuje naplno, v sobotu možná nastoupí proti Minnesotě

- Reklama -

Martin Hanzal se v létě z pozice volného nechráněného hráče upsal na tři roky Dallasu a těšil se na přípravný kemp Stars, v němž se chtěl poprat o post centra druhého útoku. Do hry se ale zatím kvůli zdravotním potížím nedostal.
Český hokejista si přibližně před dvěma týdny při tréninku poranil levý kotník a od té doby v sestavě texaského celku chyběl. Hanzal dosud vynechal pět přípravných zápasů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ve čtvrtek ale absolvoval první kompletní trénink s mužstvem a zdá se, že bude moci nastoupit v sobotu proti Divochům z Minnesoty, jejichž dres oblékal v závěru loňské sezóny po přestupu z Arizony.
„Je skvělé být zase zpátky s klukama na ledě a dělat zase všechna cvičení,“ uvedl Hanzal v rozhovoru pro klubový web. „Vždy chvíli potrvá, než se s ostatními v útoku najde ta správná chemie. Ale to je normální, když jde o nový tým, řadu nových hráčů, a nového trenéra.“
Hanzal včera nastupoval na pozici středního útočníka, na křídlech měl Antoinea Roussela s Devinem Shorem. „Byl to sice náročný a dlouhý trénink, ale cítil jsem se vedle těchto kluků velmi dobře,“ sdělil třicetiletý rodák z Písku.
„Je to útok, který chceme sledovat v dalších dvou dnech a potom se rozhodnout. Hanzal hrál centra ve Phoenixu/Arizoně, takže bychom k němu chtěli dát ty správné typy hráčů. On dokáže rozdávat puky, takže k sobě potřebuje hráče, kteří to dokáží v tempu zpracovat, aby byl celý útok efektivní. A tihle dva jsou schopni to zvládnout,“ řekl kouč Hvězd Ken Hitchcock.
„Máme samozřejmě víc možností, ale nejprve to chceme zkusit takhle. Nikdy se nedívám na trojice, ale na dvojice. Protože si myslím, že pokud najdete dvojici, která si individuálně rozumí a vyhoví, pak už není tak složité doplnit k nim toho třetího,“ vysvětlil svůj pohled na věc pětašedesátiletý stratég.
Jamie Benn – Tyler Seguin
Mattias Janmark – Jason Spezza
Radek Faksa – Tyler Pitlick
Hanzal – Shore.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -