- Reklama -

Haškův mentor Mitch Korn bude úřadovat u Islanders

- Reklama -

Fanshop týmuLegendární trenér gólmanů Mitch Korn tvoří od roku 1998 nerozlučnou dvojici s koučem posledních šampionů z Washingtonu Barrym Trotzem. Proto se dalo čekat, že jej brzy doplní u Islanders, které před nadcházející sezonou Trotz přebral.
Mitch Korn se ve světě NHL pohybuje už 28 let, když začínal jako brankářský trenér v Buffalu. Tomu prokázal obrovskou službu, když přesvědčil vedení, aby v rozšiřovacím draftu 1993 ochránili tehdy nepříliš známého, byť podle jeho názoru velmi talentovaného gólmana. Řeč je o Dominiku Haškovi.


Kšiltovky a čepice NHL, které musíš mít? Klikni ZDE


S pozdějším šestinásobným vítězem Vezinovy trofeje pracoval na zlepšení jeho schopností. Snažil se učesat jeho velmi neortodoxní styl, který mu mezi trenéry NHL ze začátku kariéry v očích manažerů a trenérů velmi škodil. „Říkal jsem jim, že tenhle chlap umí chytat. Jen musíte mít žaludek na to ho sledovat,“ popisoval Haškovu Odysseu později Korn.

Pod Kornovým vedením získal Hašek čtyři trofeje pro nejlepšího gólmana. Od sezony 1998-1999 se Korn přesunul do tehdy vznikající organizace Nashville Predators. Tam nejprve pomohl vylepšit své výkony Tomáši Vokounovi a později i Pekku Rinnemu, letošnímu vítězi Veziny. Zde se také poprvé potkal s Trotzem.
Z TÁBORA ISLES: Nedal ani dvacet gólů, Islanders mu přesto dají přes čtyři milióny
Před čtyřmi lety se stěhoval znovu, tentokrát do hlavního města USA, aby znovu spojil síly se svým oblíbeným parťákem. Tam dostal k ruce nadějného, byť v té době ještě ne plně rozvinutého brankáře Bradena Holtbyho. Jejich společná práce byla odměněna v ročníku 2015-2016 Vezinovou trofejí.
Nový začátek
New York Islanders vstupují do éry po Tavaresovi. Novým GM se stal zkušený Lou Lamoriello, hlavním koučem již zmíněný Trotz a nově je členem jeho štábu také Korn. Před tím leží nelehký úkol probudit stagnujícího Robina Lehnera nebo vytlačit maximum z Němce Thomase Greisse, jenž dochytával loňskou sezonu po zranění Jaroslava Haláka.
Nejzajímavější však bude sledovat, jak se pod ním budou zlepšovat brankářské naděje Ilja Sorokin nebo Linus Söderström. Druhý jmenovaný v nedávné době opustil švédskou nejvyšší soutěž, kde chytal za HV71, a připojil se k záložnímu týmu Isles v Bridgeportu. Vzhledem k profesnímu životopisu jeho nového šéfa, udělala možná mladá švédská naděje svůj první rázný krok ke hvězdám.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -