- Reklama -

Hattrick nakonec – a Hansen je nejlepším hráčem týdne

- Reklama -

Poprvé v sezóně se v anketě o nejlepšího hráče minulého týdne objevuje čistě útočné trio. V uplynulých sedmi dnech nadchli fanoušky v NHL především Jannik Hansen (Vancouver), Tomáš Tatar (Detroit) a Jamie Benn (Dallas).
Každý z nich zazářil trochu jinak. Jannik Hansen pěti trefami ze sedmi střel, které vyslal na soupeřovy gólmany. Ve středu proti Edmontonu skóroval v oslabení. O den později se proti Anaheimu postaral o to, aby Canucks ze střetnutí s divizním lídrem neodešli úplně s prázdnou. To nejlepší si nechal na konec: v neděli podtrhl hattrickem výhru nad Chicagem.
Dánský forvard potřetí v kariéře skóroval ve třech utkáních v řadě, celkem už má v této sezóně na kontě osm branek. To je polovina jeho osobního rekordu zpřed tří let, nový ročník je přitom teprve ve čtvrtině.
Tomáš Tatar byl ve sledovaném období specialistou na vítězné góly. Úterní příspěvek (1+1) do pokladnice zápasu s Columbusem nebyl tak důležitý, Wings zdolali soupeře jednoznačně 5:0. Ve čtvrtek proti Winnipegu měl cenu zlata, slovenský reprezentant dal pět minut před sirénou výsledku konečnou podobu 4:3. Navíc skóroval už v polovině zápasu. K pátému bodu a zároveň pátému bodovanému startu v řadě dospěl Tatar v sobotu, kdy byl jediným střelcem v prohraném utkání s Torontem.
Rodák z Ilavy má sezónu také dobře rozehranou, příští brankou zaokrouhlí svůj účet na deset. V minulém ročníku, svém prvním kompletním v NHL, zaznamenal 19 gólů a 20 asistencí, letos vyniká především střelecky.
Jamie Benn byl se šesti body nejproduktivnějším hokejistou minulého týdne. Rozdělil je rovnoměrně mezi branky a nahrávky. V úterý s Carolinou předvedl z každé kategorie jedno číslo, v sobotu asistoval u vítězného zásahu Codyho Eakina proti Arizoně. V sobotu poprvé v sezóně skóroval více než jednou, po jeho střelách dvakrát sahal pro puk do sítě Král Jonathan Quick. Benn navíc přidal asistenci.
Ve druhém nejhorším týmu Centrální divize jsou Benn spolu s Tylerem Seguinem a Jasonem Spezzou jedinými tahouny ofenzívy, spolu se postarali skoro o polovinu z jednašedesáti vstřelených branek.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -