- Reklama -

Hattrick Tlustého byl málo. Plekanec má další body

- Reklama -

Podruhé během dvou dnů se potkali hokejisté NY Islanders a Caroliny, podruhé slavil výhru newyorský klub. Carolině na Long Islandu nepomohlo ani tříbrankové představení Jiřího Tlustého. Český útočník v úvodní třetině dvakrát při přesilovkách odpověděl na góly Ostrovanů a hattrick zkompletoval šest minut před sirénou, poslední brankou však upravil výsledek jen na 3:4. V domácím týmu znovu řádilo trio Tavares, Nelson, Boychuk, všichni získali po dvou bodech.
V neděli šlo do akce všech třicet mužstev NHL, česká branková úroda tedy měla šanci narůst. Montrealský Tomáš Plekanec rozhojnil svoji sezónní bilanci o gól a nahrávku. V utkání s Philadelphií si pro své příspěvky si zvolil ten nejvhodnější čas – v polovině třetí třetiny vstřelil kontaktní gól a v 55. minutě asistoval u vyrovnávací trefy Alexe Galchenyuka. Canadiens zásluhou P.A. Parenteaua vyhráli i samostatné nájezdy a v sezóně jsou zatím stoprocentní. Plekanec byl vyhlášen druhou hvězdou večera a se čtyřmi zásahy do černého vede střeleckou tabulku soutěže, stejně je na tom Letec Wayne Simmonds (včera 2+0).
Stejné pocty se dostalo rovněž Radimu Vrbatovi ve Vancouveru. Ten ze spolupráce s bratry Sedinovými vytěžil dva body (1+1). Oba při přesilovkách, jimiž Canucks ve druhé půli vyrovnali stav kanadského derby s Edmontonem. Na mladoboleslavského rodáka přišla řada i při nájezdech, sice neuspěl, zato jeho kolega Chris Higgins ano. Canucks zvítězili 5:4.
Ze čtveřice krajánků v New Jersey se do statistik zapsali všichni kromě Jaromíra Jágra. Martin Havlát na Floridě využil první přesilovku hostů (Patrik Eliáš asistoval), Marek Židlický bodoval při druhé. Gól ze 14. minuty byl zkušenému zadákovi připsán, později byl za autora označen tečující Mike Cammalleri. Ďáblové na začátku prostředního dějství vedli už 4:0, Panteři se ve zbývajícím čase zmohli na jedinou odpověď.
Tomáš Hertl byl jedním ze tří hráčů San Jose, kteří překonali Ondřeje Pavelce ve svatyni Tryskáčů. Objev loňské sezóny se prosadil v šesté minutě z brejku střelou k pravé tyči. Žraloci zvládli i druhý zápas nového ročníku s nulou na kontě inkasovaných gólů, ke druhému shutoutu v kariéře potřeboval Alex Stalock třicet zákroků.
S čistým štítem se vraceli do šaten také washingtonský Braden Holtby a Darcy Kuemper z Minnesoty. Capitals vedení Alexandrem Ovečkinem (2 zásahy do černého) zdolali přesvědčivě Boston na jeho ledě 4:0, při přesilovkách se projevila přítomnost uzdraveného kanonýra od modré Mikea Greena. Holtby si připsal 29 zákroků. Bruins prohráli dva zápasy v řadě poprvé od letošního ledna.
Darcy Kuemper zastavil třicet kotoučů a pro Avalanche se stává noční můrou, vychytal je už ve čtvrtečním otvíracím utkání sezóny. Colorado je po prohře 0:3 zatím bez bodu a navíc mu možná bude nějakou dobu chybět obránce Erik Johnson. Ten byl na začátku druhé třetiny poslán do sprch za zákrok loktem na Matta Dumbu, případ může jít před disciplinární komisi.
Sidney Crosby úspěšně vykročil za obhajobou Art Ross Trophy, po dvou utkáních má na kontě šest bodů. V sobotu s ním měla problémy defenzíva Toronta, obzvlášť speciální formace pro oslabení. Kapitán Pittsburghu je podepsán pod všemi třemi využitými přesilovkami svého mužstva, jednu branku vsítil a na dvě nahrál. Tučňáci položili základ k venkovní výhře 5:2 už v prvním dějství.
Shodným výsledkem zdolal Columbus před svými fanoušky loňské finalisty z New Yorku. Premiérové branky v NHL se dočkal slovenský útočník Marko Daňo, přidal k ní také první asistenci. Pod výhrou jsou podepsány všechny čtyři formace Blue Jackets, křídelník elitní řady Cam Atkinson poslal kotouč za Talbota dvakrát.
Nedařilo se ani obhájcům titulu z Los Angeles, kteří v Glendale přišli o dvougólové vedení vybudované během úvodních třinácti minut a nakonec si po trefě Olivera Ekmana-Larssona v nastavení odvážejí pouze bod. Coyotes byli hladovější po výhře, na Jonathana Quicka vyslali čtyřicet střel.
Chicago se včera potkalo se svým oblíbeným soupeřem z Buffala a Patrick Kane si jako tradičně proti týmu ze svého rodiště vylepšil statistiky. Jeho branka ze 46. minuty pomohla Jestřábům odpoutat se od protivníka, následně se přidali další tři spoluhráči – Marián Hossa dokonce v oslabení.
Ryan Getzlaf ve 22. minutě otevřel skóre zápasu mezi Detroitem a Anaheimem a 24 sekund před sirénou ho také uzavřel. Lavičku Red Wings kromě porážky 2:3 roztrpčil i způsob, jakým k ní došlo, kapitán Kačerů si podle mínění trenéra Babcocka v rozhodujícím okamžiku pomohl háčkem na Niklase Kronwalla.
Čtyřicet kotoučů vyslali hokejisté Tampy Bay na ottawského Robina Lehnera, přesto se jim ho podařilo překonat pouze dvakrát. Protože soupeř byl stejně (ne)úspěšný, došlo na samostatné nájezdy, v nichž švédský gólman znovu kraloval.
Při čtvrtečním startu do sezóny proti NY Rangers Bluesmanům nevyšel začátek zápasu, tentokrát už ho nepodcenili. Joakim Lindström skóroval z první střely mířící na calgarského Jonase Hillera, David Backes přidal o osm minut později pojistku. U třech ze čtyř gólů St. Louis je uveden jako asistent obránce Kevin Shattenkirk. Flames hrající bez nemocného Jiřího Hudlera (chřipka) překonali Briana Elliotta až čtyři minuty před sirénou při přesilovce.
Bitka, vítězný gól, asistence. Paul Gaustad z Nashvillu je autorem druhého letošního „hattricku Gordieho Howea“. Ve 12. minutě duelu s Dallasem pěstním soubojem s Vernonem Fiddlerem nabudil letargické spoluhráče, v závěrečné třetině šel příkladem i před soupeřovou brankou. Svůj výkon korunoval v kruhu pro vhazování, kde měl 69procentní úspěšnost. Predators vyhráli 4:1.

Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -