- Reklama -

Hejda v Coloradu zřejmě skončil, nahradí ho Andrej Sekera?

- Reklama -

Dva dny draftové mánie máme úspěšně za sebou, již zítra ale odstartuje další velká událost letošního léta. Generální manažeři napříč celou NHL budou žhavit telefonní linky a lákat do svého týmu hráče, kterým 1. července končí jejich stávající kontrakt. Trh s volnými agenty nabízí vedoucím představitelům zámořských klubů ideální možnost, jak vyplnit slabší místečka v kádru jejich mužstva. Zároveň jim ale může pořádně zatopit, pokud si vyberou (a přeplatí) ty nesprávné hokejisty.
Volný trh budou sondovat všechny kluby, výjimkou nebudou ani Laviny z Colorada. Denverský klub letos prožil pořádný výkonnostní sešup. Zatímco loni získali svěřenci trenéra Patricka Roye divizní titul, tento rok se vůbec nekvalifikovali do play off.
Prezident klubu Joe Sakic o sobě dal vědět už v průběhu draftu, když se rozloučil s útočníky Ryanem O’Reillym a Jamiem McGinem, kteří zamířili do Buffala. Opačným směrem putoval mladý obránce Nikita Zadorov, forvardi Michajl Grigorenko a J.T. Compher, a výběr v prvním kole letošního draftu. Sakicova práce tím ale nekončí, hlavní úkol – vylepšit defenzívu Avalanche – zůstává stále nesplněn.
Colorado má k dispozici 16,7 miliónů USD prostoru pod platovým stropem. Co by za to jiné kluby daly, chtělo by se poznamenat. Nicméně Joe Sakic musí myslet především na budoucnost svého klubu – příští rok končí smlouva klíčovému obránci Eriku Johnsonovi a nejlepšímu nováčkovi loňského ročníku Nathanu MacKinnonovi. V obou případech se očekává znatelný nárůst platového ohodnocení.
„Máme k dispozici dostatek volného prostoru pod platovým stropem, ale zároveň musíme myslet i na to, co nás čeká v létě příštího roku. Rádi bychom přivedli do našeho mužstva zkušeného obránce. Ale nebudeme zbytečně tlačit na pilu. Pokud se s žádným hráčem nedohodneme, svět se kvůli tomu nezbortí. Pořád můžeme získat šikovného beka formou výměny,“ vysvětloval Sakic.

V zámoří se samozřejmě čile spekuluje o tom, kdo by vlastně mohl posílit zadní řady denverského klubu. Mezi adepty patří i slovenský zadák Andrej Sekera. Devětadvacetiletý obránce byl koncem února vyměněn z Caroliny do Los Angeles, Králům ale k postupu do play off nepomohl. Kalifornský klub navíc nejeví zájem nabídnout rodákovi z Bojnic novou smlouvu.
V Coloradu hledají šikovného levorukého beka, který by zastal místo v prvním nebo druhém obranném páru. Mezi potenciální uchazeče o tento post patří třeba i obránce Blackhawks Johnny Oduya, který letos dopomohl Chicagu k dalšímu Stanley Cupu. Smlouva končí i německému zadákovi Christianu Ehrhoffovi, jenž v této sezóně hájil barvy Pittsburghu Penguins.
Ať už se bude do Denveru stěhovat kdokoliv, v šatně Lavin se pravděpodobně nepotká s českým veteránem Janem Hejdou. Sedmatřicetiletému rodákovi z Prahy končí smlouva a pravděpodobnost, že se s vedením Colorada dohodne na nové, se den ode dne zmenšuje.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -