- Reklama -

Hellebuyck se vyhnul arbitráži, konkurence v brankovišti Jets se nebojí

- Reklama -

Connor Hellebuyck už se o svou nejbližší budoucnost strachovat nemusí, protože zůstane i nadále hráčem Winnipegu. Americký reprezentant podepsal s Jets novou smlouvu a předešel tak arbitrážnímu řízení v Torontu, které mělo v úvodu příštího týdne určit výši jeho platu.
Nováčkovská smlouva zajišťovala čtyřiadvacetiletému gólmanovi 925 tisíc dolarů ročně. Na začátku července se stal chráněným volným hráčem a bylo jasné, že Tryskáči budou muset přitlačit. Dokonce hrozila výše zmiňovaná arbitráž, ale obě strany se nakonec dohodly, přičemž výsledkem je „překlenovací“ kontrakt.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jedná se o smlouvu, kterou si klub zaváže hokejistovy služby, ale na kratší časový úsek. V tomto konkrétním případě kývl Hellebuyck na nabídku roční smlouvy v hodnotě 2,25 miliónu dolarů. Rodák z Commerce Township si tak výrazně polepší.
„Jsem z toho nadšený,“ komentoval novou dohodu s Winnipegem Hellebuyck. „Jsem šťastný, že jsem opět členem organizace Jets. Winnipeg má velmi dobrý tým s hodně světlou budoucností. Jsem velice rád, že u toho mohu být.“
Pátá volba draftu Jets v roce 2012 (130. celkově) má za sebou druhou sezónu v NHL a v její základní části zaznamenal bilanci 82 zápasů, 39 výher, průměr obdržených branek 2,71 a procento úspěšnosti zákroků 91,05. V šesti utkáních udržel čisté konto.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Z arbitráže jsem si velké starosti nedělal, je to prostě součást obchodních záležitostí. Ale chtěl jsem se dohodnout, což se mi povedlo. V arbitrážním řízení žádná strana nevyhrává, takže jsem moc rád, že jsme se včas domluvili,“ sdělil bronzový medailista ze seniorského mistrovství světa v roce 2015 (Praha a Ostrava).
V brankovišti kanadského klubu vznikne pořádná tlačenice. Na začátku července angažoval Winnipeg nechráněného volného agenta Stevea Masona. Bývalý gólman Philadelphie uzavřel s Jets dvouletý kontrakt v hodnotě 8,2 mil. dolarů. Dále v organizaci zůstává i Michael Hutchinson, s nímž se Hellebuyck popere o místo týmové dvojky.
„Vnímám to jako dobrou věc. Týmu to prospěje, přinese mu to větší sebevědomí a kvalitu na brankářském postu,“ řekl Hellebuyck. „Budu se od Stevea učit. Je to zkušený borec, který ví, jak to v lize chodí. Míním se od něj naučit co nejvíc. Může nás to oba dva obohatit.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -