- Reklama -

Hemský a lídři Dallasu jsou nadšení z příchodu Sharpa do týmu

- Reklama -

Patrick Sharp pokaždé rád nastupoval v zápasech proti Dallasu. Jako hráči Chicaga se mu proti Stars vždycky dařilo, v posledních devíti vzájemných zápasech nastřílel šest branek a přidal devět asistencí. Tahle parádní bilance teď ale končí, protože Sharp byl 10. července vyměněn právě do Dallasu. A jeho noví spoluhráči jsou z toho nadšení.
„Je to vzrušující. Možnost získat takového hráče celému týmu jenom pomůže,“ pochvaloval si nového parťáka kapitán Stars Jamie Benn.
„Hráč pro obě strany kluziště a vítězný typ,“ přidal se Tyler Seguin. „V roce 2013 jsem k němu moc sympatií necítil, když mi při působení v Bostonu prakticky ukradl Stanley Cup, ale teď jsem opravdu nadšený, že je tu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Není divu, že příchod hráče, jenž v posledních šesti letech s Chicagem třikrát vyhrál Stanley Cup, budí takové nadšení. Benn a Seguin dokonce před měsícem vyrazili společně s českým útočníkem Alešem Hemským a obráncem Jasonem Demersem do haly American Airlines Center, aby byli u představování Patricka Sharpa na tiskové konferenci.
„Je to hráč, který rád střílí a dobře ví, kde najít v brance prostor pro skórování,“ vysekl mu další poklonu Seguin, jenž v poslední sezóně nastřílel 37 branek.
„Je to velká událost. Hráči jako on, co už vyhráli Stanley Cup, mají vítězné sebevědomí. Během sezóny to bývá často jako na houpačce a právě tihle zkušení borci vědí, jak se vypořádat s tím, když je mužstvo dole a pomoci ostatním hráčům,“ řekl Aleš Hemský.
Sharp přišel do Dallasu s nadějným obráncem Stephenem Johnsem výměnou za obránce Daleyho a útočníka Garbutta. Navíc z Chicaga přišli i jeho spoluhráči Antti Niemi a Johnny Oduya. Generální manažer Stars Jim Nill tak předvedl další výtečný kousek. Už před dvěma lety získal z Bostonu Seguina, loni zase dotáhl přestup Jasona Spezzy z Ottawy.
„Je skvělý pocit vidět, jak dobře Jim odvádí svou práci, a jak to naší organizaci pomůže. Předvedl neskutečný kousek a pro nás hráče to znamená, že budeme pro něj tvrdě makat a odvádět na ledě to nejlepší,“ slibuje Seguin.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -