- Reklama -

Hertl pozvánku do Kodaně odmítl, Krejčí a Pastrňák zájem mají

- Reklama -

Nedělní výsledky Stanley Cupu potěšily fanoušky národního týmu. Po vypadnutí San Jose a Bostonu z play-off připadaly v úvahu další tři posily ze zámoří. V případě Tomáše Hertla se ale jednalo o plané naděje.
Podle slov generálního manažera české reprezentace Jiřího Fischera se útočník Sharks omluvil. „…je bez smlouvy a dopředu řekl, že reprezentovat nebude,“ uvedl Fischer na dnešním setkání s novináři. „Jeho rozhodnutí plně respektuji,“ dodal někdejší špičkový obránce.
Hertl odůvodnil svůj zamítavý postoj i problémy s kolenem, s nimiž se potýkal v předchozích sezónách.
Opačná situace panuje u forvardů Bruins Davida Krejčího s Davidem Pastrňákem. Oba hráči mají zájem v Dánsku nastoupit.
„Mluvili jsme s nimi, chtějí hrát. Ve středu ještě mají výstupní lékařské prohlídky a ty rozhodnou,“ přednesl Fischer pozitivní zprávu. „Určitě nebudeme tlačit, aby přijeli co nejdřív. Až kluci budou chtít, tak přijedou. My na ně budeme čekat s otevřenou náručí.“
Pastrňák se stal letos teprve druhým českým hokejistou od roku 2001, který nasbíral v play-off dvacet a více bodů. Kromě něj to zvládl pouze Krejčí v letech 2011 a 2013.
Kouč Josef Jandač může na soupisku pro mistrovství světa dopsat ještě tři hráče do pole. Pokud tedy dorazí duo z Bostonu, pak zbyde jediné.

Titulní foto:  Bridget Samuels

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -