- Reklama -

Hertl rozhodl proti Carolině, jeho spoluhráč při debutu vychytal nulu

- Reklama -

Brankář Troy Grosenick poprvé nastoupil v NHL a hned přivedl k zoufalství všechny hráče Caroliny. Nováček ze San Jose totiž v neděli v Raleighu pochytal všech 45 střel domácích hokejistů při výhře Žraloků 2:0. Vítěznou branku hostí vstřelil český útočník Tomáš Hertl.
Grosenick byl povolán z farmy ve Worcesteru ve středu a jen o pár dní později se stal teprve 22. brankářem historie NHL, který při svém debutu v lize vychytal čisté konto. „Bude opravdu dost těžké tohle zase zopakovat,“ uvědomuje si mladý gólman.
„Nezáleží na tom, jak dlouho v lize hrajete. Je vzrušující sledovat ty mladé, kteří přijdou a hned si vedou takhle skvěle. Nabije to novou energií i vás,“ chválila nového spoluhráče hvězda San Jose Joe Thornton. Ten upravil na konečných 2:0 na konci zápasu při power play domácího týmu.
Vítěznou branku zápasu s Carolinou vstřelil na konci první třetiny Tomáš Hertl a byla to jeho čtvrtá trefa v sezóně. Nejprve Hertlova přihrávka na Thorntona trefila padajícího obránce Andreje Sekeru, ale pak se pražský rodák k puku dostal znovu a prostrčil jej mezi betony brankáře Antona Chudobina.
Carolina prohrála potřetí v řadě, přičemž v každém z těch zápasů dokázala skórovat jen jednou anebo vůbec. „Je jasné, že chyba není u našich brankářů. Musíme zapracovat v ofenzívě, dnešní večer byl pro nás pořádně frustrující,“ přiznal kapitán Hurricanes Eric Staal.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -