- Reklama -

Hertl se propadá sestavou. Proti New York Islanders aspoň protrhl střeleckou smůlu

- Reklama -

V těžké situaci se ocitl český útočník Tomáš Hertl. Hvězda Sharks z loňské sezóny se trápí, neboduje ani nedává góly. Do utkání s Islanders čekal bývalý hráč Slavie Praha na gól už osm zápasů. V sobotu ráno trénoval jen se čtvrtou formací a hovořil o frustraci, která ho užírá.
„Je to pro mě trochu náročné, protože jsem nikdy předtím tak dlouho na gól nečekal,“ řekl Hertl novinářům. „Je to těžké. Musím dál pracovat.“
Český mladík prodělal v minulé sezóně nepříjemné zranění kolena. Stál skoro čtyři měsíce, vrátit se stihnul až na dva poslední zápasy základní části a play off. Pak si zahrál ještě na mistrovství světa. V úvodu přípravy na novou sezónu měl s kolenem opět potíže. Nynější problémy ale budou souviset spíš s nalomenou psychikou.
„Myslím, že Tomáš je jen frustrovaný, každý z nás by byl,“ řekl trenér Todd McLellan. „Vstoupil do NHL a byla to hotová bouře. Začalo se mluvit o superhvězdě, srovnávat ho s Jaromírem Jágrem. Pak se zranil a musel hodně pracovat, aby se začal cítit znovu dobře.“
V sobotu proti Islanders měl Hertl jeden z nejnižších icetimů, na ledě strávil jen devět a půl minuty. Krátce však dostal prosto také na přesilovce, což stačilo, aby se potřetí v sezóně gólově prosadil. V 11. minutě první třetiny srovnal po chytrém najetí před branku a rychlé střele na 1:1.
„Jsem šťastný, že se mi podařilo skórovat. Tommy Wingels mi nahrál velmi, velmi hezky. Bylo pak snadné vstřelit gól,“ komentoval svůj úspěch Hertl.
„Tahle liga je pro mladé hráče velmi náročná,“ připomněl trenér San Jose. „Někdy mi připadá, že si hodně lidí, že je Tomáš v NHL tak šestým rokem. Loni přitom odehrál jen 37 utkání. Je to zelenáč. Prochází tím samým, čím si prošel každý mladý hráč v téhle lize. Je to jen o tom, že očekávání na něj kladená jsou astronomická.“
San Jose pomohla Hertlova branka ke třetímu vítězství v posledních čtyřech utkáních. Při vstupu do závěrečné třetiny ještě trval vyrovnaný stav 1:1, pak ale Žraloci dvakrát kousli a soupeře z Long Islandu dorazili. Druhý a třetí gól vstřelili Logan Couture a James Sheppard.
„Bylo to pro nás důležité vítězství,“ radoval se Couture. „Nehráli jsme před domácím hledištěm moc dobře. Je fajn zvítězit doma po dlouhém tripu na hřištích soupeřů. Teď máme pár dnů odpočinku, abychom se připravili na Vancouver.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -