- Reklama -

Hertl zaskakuje na postu centra, trenér chválí hlavně jeho vyhraná vhazování

- Reklama -

cesivnhl-logo-150x150-3Zvyká si na nový post a jde mu to. Tomáš Hertl naskakuje posledních několik utkání na místě centra, čímž se Sharks snaží zacelit nepříjemnou mezeru. Už skoro dva týdny postrádají Logana Couturea, jehož zranění je popsáno jako „v horní polovině těla“. Novináři hovoří o zničující ztrátě.
Hertl tak dostal příležitost uprostřed útoku, zatím naskakoval hlavně mezi Patrickem Marleauem a Joelem Wardem. V šesti utkáních zaznamenal dvě asistence, k tomu byl hodně výrazný na vhazování a trenér ho chválil i za skvělou práci v obranném pásmu.
„Je stále ve větší pohodě,“ pochválil kouč DeBoer českého útočníka. „Je to velký šikovný chlap. Dobře se pohybuje. Myslím, že má ještě hodně prostoru pro další zlepšení. Líbí se mi jeho defenzivní hra. Předvedl pár pěkných věcí.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V prvních dvou sezónách v San Jose přitom nastupoval hlavně na křídle. V přípravě ho trenér zkoušel na centru a se zraněním Couturea, který má být mimo hru minimálně tři týdny, se znovu vrací na tento post. Sharks ho tam nutně potřebují.
V prvních třech zápasech sezóny hrál Hertl na křídle jen něco málo přes 14 minut za utkání. S přesunem do středu hraje víc než 16 minut. „Hraju asi trochu víc a cítím se dobře,“ řekl Hertl, jenž loni zaznamenal 13 branek a 31 bodů v 82 zápasech. „Je to pro mě dobré. Na centru hraju rád. Jsem ve větší rychlosti. Každým dnem se zlepšuji v obranném pásmu.“
Ani letos zatím tolik bodů nesbírá, jeho bilance na buly je ale vynikající. Z hráčů San Jose, kteří v této sezóně vstoupili do kruhu na vhazování aspoň třicetkrát, je nejlepší v týmu s bilancí 62 procent vyhraných vhazování. Projevuje se speciální příprava.

Hertl přiznal, že pracoval na buly s asistentem trenéra Mikem Riccim. Zohledňuje prý také to, proti komu do kruhu nastupuje. „Bylo to příjemné překvapení,“ řekl k Hertlově zlepšené hře na buly kouč DeBoer. „Mladí kluci obvykle dostávají právě na tomhle místě nejvíc na frak. On je ale velký silný chlap a je na to hrdý.“
Sám jednadvacetiletý mladík je se svou hrou spokojený, nicméně nepřestává vidět věci, kde se může zlepšit. „Mám za sebou pár dobrých zápasů, ale taky stále dělám nějaké chybičky. Zatím je to dobré. Musím hlavně vydržet. V obranném pásmu se nám daří, musíme jen zlepšit pár malých detailů,“ dodal Hertl.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -