- Reklama -

Historický zápis v Montréalu. Pacioretty se stal klubovou legendou

- Reklama -

Za stoletou historii Montréalu Canadiens dokázali jen tři hráči vstřelit v prodlouženích více než sedm branek. Spolu s Aurelem Joliatem a Howiem Morenzem se do elitní společnosti ve středu zapsal Max Pacioretty. Při výhře 4:3 nad Dallasem to byl právě on, kdo rozhodl o výsledku a zapsal se tak do klubových statistik svým historicky osmým gólem v nastavené hře.


„Max je opravdu vášnivý člověk a tvrdě pracuje, aby byl dobrým lídrem. Přesně to čekáte od kapitána. Má ten správný přístup,“ chválí svého svěřence trenér Michel Therrien.


Pacioretty se na podzim ocitl pod palbou kritiky. V prvních 14 zápasech sezony se prosadil pouze dvakrát a začaly sílit hlasy zpochybňující jeho vůdcovskou roli v týmu.
Osmadvacetiletý křídelník se ale vzchopil a z posledních 15 zápasů má na kontě 13 gólů a pět asistencí. Vystoupil vpřed v momentě, kdy to tým nejvíce potřeboval. „Není to pro nás letos zrovna jednoduché. Nebyli jsme dobří v prodlouženích, je proto uklidňující, že jsme konečně vyhráli při hře tři na tři,“ říká lídr Habs.
„Zápas s Dallasem byl opravdu těžký, se vším tím cestování jsme chvíli hledali cestu k vítězství. Ale ukázal se charakter a pracovní morálka kluků,“ komentuje utkání se Stars trenér Therrien.
Paciorettyho osmý gól v prodloužení je klubovým rekordem. S 33 vítěznými brankami od roku 2013 nahání toho nejlepšího – Alexe Ovečkina, který nastřádal za stejný časový úsek vítězných gólů 35.
Pacioretty jako kapitán má stále co zlepšovat. Obzvláště s médii občas těžce zápasí. Kouč Therrien však svého svěřence brání. „Jednoho dne bude opravdu dobrý kapitán,“ uzavírá.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -