- Reklama -

Hoffman jede. Při návratu do Ottawy útočník Floridy skóroval a prodloužil svou bodovou sérii na šestnáct zápasů

- Reklama -

Byl to pro něho návrat na místo činu. Když včera vyjeli Florida Panthers ke svému zápasu na ledě Ottawy, byl to pro útočníka Mikea Hoffmana návrat do známých míst. Přestože odcházel za dost podivných okolností, neměl obavy z toho, že na něj diváci budou bučet.



„Vedl jsem si tu docela dobře, na hráče z pátého kola draftu, tak by měli být rádi,“ komentoval to Hoffman v útrobách ottawského Canadian Tire Centre. A fanouškům svého bývalého klubu se připomněl gólem, díky kterému natáhl svou bodovou sérii už na šestnáct duelů.
Žádný jiný hráč v historii Panthers nebodoval tolikrát v řadě, jako právě nová akvizice. Během této doby zaznamenal osmadvacetiletý křídelní útočník celkem 19 bodů za devět branek a deset asistencí.
Fanshop týmu
To, že se hráč představí na ledě svého bývalého týmu, je celkem běžná věc. Ale asi jen málokdo odcházel z bývalého působiště za takových okolností, jako právě Hoffman.
V červnu byla jeho snoubenka obviněna z toho, že na internetu obtěžovala manželku jeho spoluhráče a tehdejšího kapitána týmu Erika Karlssona. Monika Caryková měla mimo jiné psát hanlivé vzkazy týkající se tragédie, která Karlssona a jeho ženu postihla, když se jim narodilo mrtvé dítě.
Případ nebyl dodnes vyřešen, ale Caryková veškerá obvinění vehementně popírá. Jak to bylo doopravdy, se už asi nedozvíme. Jisté je, že to na tehdejší klima v kabině Sens nevrhalo příliš dobré světlo. Celá záležitost nakonec vyústila v odchod obou zúčastněných- Karlsson zamířil do San Jose a Hoffman se, s krátkým mezipřistáním tamtéž, nakonec ocitl na Floridě.
Na rozdíl od Švéda tedy zůstal ve staré známé Atlantické divizi, díky čemuž se bude letos potkávat se svým bývalým týmem mnohem častěji. Nutno podotknout, že se Hoffman ve slunečném státě zabydlel velmi rychle. Výsledkem je současná bodová série, která nemá v dějinách floridského klubu obdoby.
„Musíte se na to dívat s odstupem. Lidé někdy potřebují důvod, aby se některých hráčů zbavili. Neříkám to jako výmluvu. Ale kdybyste se zeptali kohokoli v kabině, jestli jsem znamenal nějaký problém, myslím, že byste nedostali žádnou kladnou odpověď,“ vrací se Hoffman k nechvalně známé kauze.
Tuto verzi podporují i někteří spoluhráči. „Hrál jsem s Hoffem asi sedm let, na farmě i v NHL. Vždycky jsem s ním vycházel, nikdy jsme neměli žádný problém. Když jsme se před pár týdny potkali na Floridě, normálně jsme se spolu bavili, a myslím, že tentokrát to bude stejné,“ prohlásil před včerejším duelem zadák Sens Mark Borowiecki.
Taky Hoffman vypadal v pohodě. „Vůbec mi to nepřipadá jako venkovní zápas,“ smál se. Ani kouč Boughner neviděl na svém svěřenci žádné známky nervozity. „Je to klidný chlap. Ničím se příliš nenervuje. Nelítá v oblacích ani se zbytečně nestresuje. A momentálně se mu hodně daří,“ řekl Bob Boughner.
Ten svého svěřence navštívil asi týden po jeho výměně, aby ho před začátkem přípravného kempu trochu poznal. „Když slyšíte takové věci, nikdy nevíte, co si máte myslet. On byl ale neuvěřitelný. Všechno, co řekl, dodržel. Je to absolutně týmový hráč, který se baví hokejem. Spoluhráči jsou z něj nadšení,“ řekl kouč.
V dresu Ottawy Hoffman čtyřikrát pokořil dvacetigólovou metu. V ročníku 2016-17 zaznamenal kariérní maxima, když nastřílel 26 branek a celkem posbíral 61 bodů. V posledních sezónách patřil k nejlepším hráčům Senators.
Včera zaznamenal poslední branku zápasu, kterou pečetil vítězství hostů v poměru 7:5. Jeho gólová oslava byla poněkud trpkým zážitkem pro domácí fanoušky. „Je to, jak to je. Kdybych byl v jeho kůži, asi bych udělal to samé. Prostě se jen snažil vyslat určitý vzkaz,“ komentoval to Mark Borowiecki.
„Byla to důležitá branka. Zatlouci ten pomyslný hřebíček do rakve bylo něco výjimečného. Byl jsem nadšený, že jsem skóroval,“ prohlásil Mike Hoffman.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -