- Reklama -

Hokej není jen byznys. Hamonic prosí o výměnu, kvůli rodině

- Reklama -

Z obránce Travise Hamonica se prakticky hned po vstupu do NHL stal nepostradatelný člen kádru NY Islanders, teď to však vypadá, že se s ním newyorský klub bude muset rozloučit. Rodák ze Saint Malo v provincii Manitoba žádá o výměnu, nejlépe do některého z klubů v západní části Kanady, aby mohl být blíže rodině.
„Je to čistě osobní a rodinná záležitost, nechtěl bych zacházet do detailů,“ říká. „Záležitosti kolem mé rodiny byly v minulosti dobře zdokumentované, v téhle situaci bych je dál nerozebíral.“
Hokejista draftovaný Ostrovany v roce 2008 ve druhém kole přišel v deseti letech náhle o otce. Protože dobře zná situaci polovičních sirotků, rozjel společně s klubem charitativní akci „D-partner of the Game“, díky které se na každý domácí zápas Islanders podívá některé podobně postižené dítě. Hráčovy vztahy s organizací jsou na nadstandardní úrovni.


Mohlo by vás zajímat:


„Islanders se ke mně po celou dobu chovali skvěle. Lidé si můžou říkat nebo psát cokoliv, ale můj odchod nemá nic společného s klubem ani s tím, jak se ke mně během šesti let hraní a ještě dvou nebo tří roků od draftu chovali. Od začátku o mě pečovali jako o zlatý poklad.“
Hamonic údajně žádal o výměnu už před sezónou, ale protože Ostrované požadují jako protihodnotu stejně kvalitního hráče, zatím se generálnímu manažerovi Garthu Snowovi nepodařilo najít partnera k vyjednávání. Jeho svěřenec tráví na ledě v průměru víc než 23 minut za zápas, což z něho činí nejvyužívanějšího člena kádru. Minulou sezónu uzavíral s patnácti kladnými body v tabulce pravdy, pěti brankami a 28 asistencemi.
„Když jsem se s Garthem bavil o své situaci, bylo to spíš na osobní úrovni než jako hráč s generálním manažerem,“ dokládá Hamonic znovu, že z klubu by neodcházel nespokojen. „Chápal, co pro mě rodina znamená a v jak těžké situaci se nacházím. Byl tu pro mě a já mu nemůžu dostatečně poděkovat.“
Osobní problémy se na hře 25letého zadáka nijak neprojevovaly. „Je na něm vidět, že je to profesionál. Znám ho už nějakou dobu a pokud to nějak poznamenalo jeho hru, tak jen v dobrém,“ tvrdí trenér Jack Capuano.
Hamonic přiznává, že se během času stráveného na ledě snažil soustředit pouze na hokej.
„Neměl jsem s tím problém. Pořád se snažím být dobrým spoluhráčem, hrát tvrdě a vyhrávat. Tohle je moje práce, kterou chci dělat,“ říká Travis Hamonic.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -