- Reklama -

Hokej nikoho nezajímá, zaznělo na ESPN. A oheň byl na střeše

- Reklama -

Hokejoví fanoušci v USA vstřebávají těžký atak.
Známá televizní persona Max Kellerman nejednoho z nich rozhněval, když v pořadu First Take na stanici ESPN doslova uvedl, že hokej nikoho nezajímá. Bývalý boxerský komentátor zašel ještě dál a NHL dokonce vyloučil z rodiny tzv. Big Four, velké čtyřky severoamerických sportů.
„Nechci se nikoho dotknout, ale ve Spojených státech amerických se o hokej ve skutečnosti nikdo nezajímá,“ řekl Kellerman v debatě o restartech sportovních lig. „Připomenu vám starý vtip o tom, že v každém městě je 20 000 hokejových fanoušků a všichni mají permanentky. Takže arény jsou stále vyprodané, ale na televizní sledovanosti to není vidět. Nejedná se o jeden ze čtyř velkých sportů.“

Z Kalifornie zazněla silná slova. Padne hokej na kolena?


Kontroverzního výroku se ihned chopili i členové HFBoards, největšího hokejového fóra na světě. Ti připomínají, že se ESPN od roku 2004, kdy ztratila na NHL vysílací práva, staví k nejrychlejší kolektivní hře jako k nevlastnímu dítěti.
Mnozí příznivci „kanadské hry“ však ve vlákně naopak přiznávají, že NHL je v USA v silném stínu NFL, NBA a MLB. A data o televizní sledovanosti jim dávají za pravdu. Kupříkladu finálová klání MLB sledovalo loni v zemi Strýčka Sama takřka třikrát více diváků než tomu bylo u bojů o Stanley Cup.

HOKEJOVÁ BOMBA: ROUŠKY NHL ZA PÁR KAČEK!…


Komentátorův slovní útok však nezůstal bez povšimnutí ani u hvězdných hokejistů.
„Nechci se tě dotknout, ale uklidni se Maxi,“ napsal na Twitteru kapitán Flyers Claude Giroux.
„Kellermanovo typicky klaunovské tvrzení,“ opřel se do 46letého glosátora také obránce Rangers Tony DeAngelo. „Řekni to těm miliónům fanoušků a vyprodaným arénám napříč celou ligou!“
„Hokej žije a daří se mu!“ reagoval na Kellermana také někdejší obránce, kouč Islanders a generální manažer Mike Milbury. „Lidé tento sport milují na celém světě, což je něco, co NFL a MLB nemohou tvrdit,“ poukázal hokejový analytik americké stanice NBC na popularitu hokeje mimo USA.
Otázkou zůstává, koho Kellerman považuje za čtvrtého člena Big Four. MLS (Major League Soccer) má před sebou ještě kus cesty a vysokoškolské celky (NCAA) se tradičně mezi profesionální ligy neřadí.
Jedno mu však upřít nelze. Výpadem proti popularitě jednoho sportu si minimálně na čas zvýšil tu svou.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -