- Reklama -

Hokejista spisovatelem. Útočník Washingtonu Eric Fehr napsal knihu pro děti

- Reklama -

Bylo pár dní před zahájením nového ročníku NHL a na hokejisty Washingtonu Capitals čekalo v šatně zvláštní překvapení. Jako první vstoupil do kabiny Troy Brouwer. V každé přihrádce uviděl dětskou knížku s buldozerem na obálce a jménem spoluhráče. Nechápal, co to má znamenat. Stejně na tom byli i ostatní.
Kapitán týmu Ovečkin vzal knihu do ruky, otevřel ji a zběžně prolistoval. „Fehrsie teď píše dětské knížky?,“ divil se. Další a další hráči se pomalu začali trousit do šatny. Jakmile uviděli na svém místě knihu, jejich reakce byly velmi podobné.
Brooks Orpik nechápal. „Co to sakra je?,“ ptal se. „To je nějaká sranda?,“ kýval hlavou rovněž obránce Nate Schmidt. „Ty jsi fakt autor?,“ obrátil se na Fehra Jason Chimera. „Kolik jsi za to dostal?,“ zajímalo útočníka. „Možná existuje ještě jiný Eric Fehr,“ komentoval to forvard Aaron Volpatti.


O žádnou legraci se ale nejednalo. Byl to skutečně ten stejný Eric Fehr, jejich spoluhráč a kamarád, hokejový útočník. A nyní také autor dětské knihy o násilnickém buldozeru. Myšlenka napsat knihu pro děti o zastrašování a šikaně jej napadla už před pár lety. Postupem času začal pracovat na dějové linii a spojil síly se spisovatelkou Pamelou Duncan Edwards.Ta mu pomohla zhmotnit jeho nápady, ilustrace dodala Kate Komarnicki.
fehr1
Kniha je od včerejška k dostání online, v hale Capitals Verizon Center a také v jejich tréninkovém středisku. Stojí deset dolarů a veškerý výtěžek poputuje na charitu v USA a Kanadě.
„Je to o buldozeru, který přijde do školy a chová se jako tyran. Nakonec ale zjistí, že tohle dělat nechce. Myslím, že je to celkem dobrý příběh,“ komentoval své dílo Fehr. „Kluci ukázali, že umějí číst. Byl jsem ohromen. Myslím, že to pro ně bude perfektní,“ dodal s úsměvem. Z popichování spoluhráčů si nedělal těžkou hlavu, dalo se očekávat, že bude muset čelit podobným hláškám.
Jako poslední přišel do kabiny devatenáctiletý nováček Andre Burakovsky. Rozpačitě se zadíval na knížku, usmál se a najednou mu to došlo. „Fehrsie, to myslíš vážně? Proč píšeš knihu?,“ zahlásil pobaveně na celou kabinu.
„Aby ses naučil pár lekcí o životě. Jsi ještě dost mladý, takže se tě to týká,“ usadil ho Fehr, hokejista spisovatel.
Foto/Photo by: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -