- Reklama -

Hokejisté budou mít v příští sezóně jarní prázdniny

- Reklama -

Do titulku jsme si vypůjčili jeden termín ze studentského prostředí, v zámoří použili jiný: svatý týden. O co se jedná? O pětidenní volno, které si hráčská unie NHLPA vyžádala od vedení soutěže pro své členy na příští sezónu.
Půjde o pět dnů „v kuse“, během nichž dostanou hokejisté úplné volno. Nečekají je tedy žádné tréninky ani zápasy, můžou odpočívat a nabírat síly na závěr základní části a následné play off. V kalendáři sezóny se však neobjeví hluché období, protože kluby budou mít pauzu v různých termínech, každopádně však v období mezi 1. lednem a 28. únorem 2017.
Nové opatření, jež lze považovat za jistou úlitbu nejvytěžovanějším hráčům, které v září čeká účast na Světovém poháru a na konci ledna All-Star Game, bude zatím zavedeno pouze na zkoušku pro příští sezónu. Nijak se však nedotkne veškerých výsad, které hráčům zaručuje kolektivní smlouva. Zůstane zachováno minimálně čtyřdenní okno v rozpise v době konání Utkání hvězd a také pravidlo o čtyřech dnech volna během každého měsíce.
Zavedením pětidenních „prázdnin“ na druhou stranu samozřejmě dojde ke zhuštění zápasového programu v ostatních dnech, aby mužstva stihla včas odehrát všech 82 utkání základní části.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -