- Reklama -

Holtby může obhájit Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL

- Reklama -

Braden Holtby má šanci obhájit Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL. Kanadský hokejista ve službách Washingtonu je v tříčlenné nominaci spolu s krajanem Careym Pricem z Montrealu a ruským gólmanem Sergejem Bobrovským z Columbusu. Jméno vítěze bude oznámeno 21. června při slavnostním ceremoniálu v T-Mobile Arena v Las Vegas.


Bude vás zajímat:


Sedmadvacetiletý Holtby třikrát po sobě zaznamenal alespoň čtyřicet vítězství. Letos si jich připsal 42, což dokázal už jen Cam Talbot z Edmontonu. Zaznamenal i nejvíce vychytaných nul za sezónu (9). Jen Holtby a Bobrovskij se v základní části umístili mezi nejlepšími pěti ve všech významných brankářských statistikách.
Rodák z Lloydminster měl průměr 2,07 obdržené branky na zápas (2. místo), úspěšnost zákroků 92,5 procenta (4. místo). Holtby nastoupil 63 zápasech, i díky jeho konzistentním výkonům byli Capitals opět nejúspěšnějším celkem základní části NHL.
Osmadvacetiletý Bobrovskij se může stát po Dominiku Haškovi (6x) teprve druhým gólmanem ze starého kontinentu, který by dokázal vyhrát Vezinovu trofej minimálně dvakrát. Rodák z Novokuzněcka převzal cenu v roce 2013.
Bobrovskij 41 výhrami v 63 zápasech vytvořil nový klubový rekord Blue Jackets, zároveň ovládl statistiky maskovaných mužů, pokud jde o průměrný počet inkasovaných branek (2,06 na zápas) a úspěšnost zákroků (93,1). Sedmkrát udržel čisté konto, lépe si vedli pouze Holtby (9) a Tuukka Rask (8).
Devětadvacetiletý Price vyhrál Vezinovu trofej před dvěma lety. V individuálních tabulkách ho najdeme na šesté pozici na základě brankového průměru (2,23) a na deváté podle úspěšnosti zákroků (92,3 %). Nulu vychytal „pouze“ třikrát, nastoupil k 62 utkáním a připsal si 37 výher.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -