- Reklama -

Hossa i Panarin nám budou chybět, shodují se hráči Chicaga

- Reklama -

Hokejisté Chicaga si v příští sezóně NHL budou muset poradit bez dvou klíčových hráčů své ofenzívy. Nemoc nedovolí nastoupit Mariánu Hossovi, který vynechá celý ročník, a před měsícem vedení týmu vyměnilo Artěmije Panarina. Z toho neměl radost především Patrick Kane.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem z toho nebyl zklamaný, když jsem se to dozvěděl. O tom není pochyb,“ přiznal Kane novinářům.
Není divu. S Panarinem tvořili na ledě mimořádnou útočnou sílu a s levým křídelním útočníkem si dobře rozuměl i mimo led. „Každý večer byla zábava s ním nastupovat. Samozřejmě ho postrádám, ale jsou tu další výzvy. Chci tím říct, že i tak máme dobrý tým,“ snažil se být Kane diplomatický.
Nejen Panarinovy body budou týmu z Větrného města chybět. Stejně těžké bude nahradit Mariána Hossu, který před měsícem oznámil, že si dá od hokeje pauzu kvůli nepříjemné alergii na hokejovou výstroj.
„Je těžké se s tím smířit. Klidně mohl být jako Jaromír Jágr a hrát dalších šest nebo sedm let,“ přirovnal slovenského útočníka k českému velikánovi kapitán Chicaga Jonathan Toews. „Člověku to láme srdce. Všichni víme, čím si nyní musí projít. Je ale příliš brzy na to, aby přestal hrát úplně,“ doplnil.
„Během těch let se z nás stali dobří přátelé,“ zmiňuje Hossu i útočník Patrick Sharp. „Oba jsme společně prožili svatby a narodily se nám děti. Stejně jako já má dvě dcery. Na ledě nám bude v Chicagu bezpochyby chybět, ale mnohem důležitější pro kluky včetně mě je, že nám jeho přítomnost bude chybět taky v kabině.“
Osmatřicetiletý Hossa v roce 2009 podepsal s Chicagem dvanáctiletý kontrakt, z kterého mu nyní chyběly ještě čtyři roky. Mezitím pomohl Blackhawks ke třem vítězstvím ve Stanley Cupu (2010, 2013, 2015).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -