- Reklama -

Hotovo! Penguins se zbavili Kessela

- Reklama -

Zvěsti se potvrdily a Pittsburghu se podařilo vytrejdovat hvězdného forvarda Phila Kessela do Arizony. Spolu s ním putuje ke Coyotes také obránce Dane Birks a volba ve čtvrtém kole draftu 2021. Opačným směrem míří útočník Alex Galchenyuk a zadák Pierre-Olivier Joseph.



Penguins si nezanechávají z Kesselova platu ani korunu a tíha tří let s cap hitem 6,8 mil. dolarů tak nově plně padá na Kojoty.
Kessel se k Tučňákům připojil před sezónou 2015/16 a stal se jedním z hlavních strůjců úspěchu v podobě zisku dvou Stanley Cupů (2016, 2017). 31letý Američan odehrál za Pittsburgh 328 utkání s bilancí 110 gólů a 303 bodů. Nejzdařilejším byl pro něj ročník 2017/18, v němž nasbíral 92 bodů.


Dohoda znovu spojí Kessela s hlavním koučem Rickem Tocchetem, který působil v letech 2014-2017 v Pensylvánii jako asistent.

Arizona letos skončila v počtu vstřelených branek až na 28. místě a nová akvizice ze severu by jí měla s nedostatečnou produktivitou pomoci. Kessel zaznamenal uplynulou sezónu o 35 bodů více než tamní lídr bodování Clayton Keller.

Do Pittsburghu se bude stěhovat Galchenyuk, jenž byl ke Coyotes vytrejdován loňské léto z Montrealu (připomeňte si ZDE). 25letý Američan naskočil minulý ročník do 72 duelů, v nichž vsítil 19 gólů a zapsal 41 bodů.
Další tváře výměny – Birks a Joseph – na svou šanci v NHL teprve čekají.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -