- Reklama -

Hráč z jiného světa, chválí Panarina spoluhráči

- Reklama -

Zářil už v KHL a září také od svého vstupu na nejblyštivější scénu NHL. V Chicagu posbíral 77 a 74 bodů, v Columbusu pak své bodové konto obohatil o 82 a 87 bodů. V létě se stal neomezeně volným hráčem a byl mimořádně žádaným „zbožím“.



Mohl si vybírat z mnoha nabídek. Nakonec jej nejvíc oslovila ta z New Yorku a Artěmij Panarin se na sedm let upsal Rangers s celkovým příjmem 81,5 milionu dolarů.
Fanshop týmu
Našli se tací, kteří mu i přes čtyři výtečné sezóny v řadě prorokovali, že na Manhattanu vyhoří jako celá řada jiných hvězd před ním. Ruský šikula ale do sezóny vlétl ve velkém stylu a ukazuje, že mu záře reflektorů a ruch velkoměsta naopak dělá dobře.
V úvodních 19 zápasech sezóny zaznamenal 25 bodů. Průměrně tak sbírá 1,32 bodu na zápas! Naposledy ve středu pomohl dvěma zásahy skolit nejlepší tým soutěže z Washingtonu.
Tím zároveň prodloužil svou bodovou sérii už na dvanáct zápasů. A od spoluhráčů na něj míří jen slova chvály. „Mám v Columbusu kamaráda, který mi říkal, že má naprosto jedinečný herní styl a na ledě vypadá, jako by si dělal, co se mu zlíbí,“ svěřil se například mladý zadák Adam Fox.


V jeho případě ale nejde jen o množství bodů, ale hlavně o to, jak je sbírá. „Jeho dovednosti jsou jak z jiného světa,“ kroutí nad jeho kousky hlavou útočník Chris Kreider. „Občas na sebe na střídačce jenom koukáme a říkáme si: vážně to právě udělal?,“ dodal Kreider.
„Jakmile má šanci, vždycky dá gól. Je velmi chytrý a dobrý také v obranném pásmu. Je mnohem lepší, než si spousta lidí myslí,“ říká o něm finský nováček Kaapo Kakko.
„Je to nesmírně dynamický ofenzivní hráč, ale zároveň je dobrý v defenzivě. Hraje celoplošný hokej, vyniká na obou koncích kluziště. Když to vidíte u takového hráče, snažíte se také hrát tak zodpovědně jako on,“ říká Adam Fox.
Osmadvacetiletý Rus nehraje nikterak fyzicky, ale díky své rychlosti, předvídavosti a práci s hokejkou dokáže vypíchnout puk a vyrazit do protiútoku.
A spokojenost neskrývá ani kouč David Quinn. „Cokoli mu řeknete, okamžitě to druhý den udělá. Dokonale chápe svou zodpovědnost a roli. Je to skvělý lídr a příklad pro ostatní,“ prohlásil Quinn.
Za Jezdce letos nastoupilo už osm hráčů, který je jednadvacet nebo méně let. Žádný jiný tým tolik mladých hráčů nenasadil. Adam Fox a Ryan Lindgren v obraně, Kaapo Kakko, Filip Chytil a spol. v útoku, to je pořádný příval čerstvé krve.
A Artěmij Panarin tyto zelenáče vede jako pravý lídr. Překoná svá osobní maxima? A dotáhne značně omlazený tým do play-off? Uvidíme. Zatím ale dělá všechno pro to, aby si své královské peníze zasloužil.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -