- Reklama -

Huberdeau už řádí jako před rokem a pochvaluje si staronové parťáky

- Reklama -

Prvních 51 zápasů téhle sezóny Jonathan Huberdeau sledoval svůj tým jen v televizi nebo z tribuny. V přípravném zápase se zranil a dlouho se zotavoval z operace achillovky.
Teď je ovšem útočník Floridy zpět a to v ještě lepší formě než předtím. Ve třech zápasech má na kontě dva góly a tři asistence. Nejvíc zazářil o víkendu proti Nashvillu, kdy se na kanonádě 7:4 podílel gólem a dvěma přihrávkami.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Ani náhodou jsme nepředpokládali, že hned jak naskočí zpátky do hry, tak bude takhle produktivní. Je ve fenomenální formě. On je prostě výjimečný hráč. Pozorovat jej každý den na střídačce je mnohem lepší zážitek, než jaký jsem si představoval,“ tvrdí generální manažer a současný kouč Floridy Panthers Tom Rowe.
A vyzdvihl práci všech členů lékařského týmu, který se o návrat útočníka postaral. Především díky nim se Huberdeau vrátil na led o měsíc dříve, než se očekávalo.
„A žádný problém. V bruslení se cítím stejně jistý jako předtím, nemusel jsem nic měnit. Občas to ještě není stoprocentní, ale to chce trpělivost,“ říká kanadský útočník, který v předchozí sezóně nasbíral 59 kanadských bodů.
„Zabere to pár zápasů dostat se na úroveň jako před rokem. Teď po prvních zápasech se cítím skvěle a jsem rád, že jsem týmu prospěšný,“ dodal třiadvacetiletý rodák ze Saint-Jérôme.
První útok Floridy v sobotu řádil stejně jako v loňské sezóně, proti Nashvillu nasbíral útok s Huberdeauem, Aleksanderem Barkovem a Jaromírem Jágrem pět kanadských bodů.
„Byla to úžasná práce celého týmu. A když můžete znovu hrát se stejnými parťáky, tak jde všechno jednodušeji,“ pochvaluje si Huberdeau.
„Je skvělé, že je zpátky stejně jako ´Barky´ (Barkov). Jsou to dva klíčoví hráči a když jsou v sestavě, cítíme se mnohem komfortněji,“ dodává spoluhráč Vincent Trocheck.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -