- Reklama -

Hudler se dvěma góly připomněl Joe Louis Areně a stal se potřetí za sebou hráčem zápasu

- Reklama -

Dlouhé roky se rval v Detroitu o šanci. Tenhle klub ho draftoval, dlouho si ho vychovával na farmě a pak mu dal první šanci v National Hockey League. Právě odtud odešel Jiří Hudler do Calgary, kde nyní zažívá svou asi nejlepší sezónu. Proti Detroitu má vždycky zvláštní motivaci, v pátek to dokázal, když k výhře 5:2 přispěl v dobře známé Joe Louis Areně dvěma góly.
„Nevnímal jsem to jako nějaký zvláštní zápas,“ řekl autor vítězné branky. „Nemám proti nim těžké pocity, mám tu spoustu přátel. Hrajeme o život, snažíme se dostat do play off.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hudlerův první gól z 27. minuty zlomil stav 2:2 a poslal hosty poprvé do vedení Český hokejista si šikovně najel zprava do středu hřiště a z vrcholu pravého kruhu přesně trefil zápěstím. Puk prošel mezi nohama obránce Niklase Kronwalla, který měl v utkání tři minusové body, a nepokryl ho ani brankář Jimmy Howard. Druhou trefu přidal český forvard do prázdné klece, když mu nesobecky nahrál z místa, kde už mohl sám střílet, Johnny Gaudreau.
Sean Monahan zaznamenal dva body za gól a asistenci, brankově se ještě prosadili Matt Stajan a Mason Raymond. Mezi hvězdy večera pronikli s Hudlerem za dvě asistence Dennis Wideman a za 35 zákroků brankář Flames Jonas Hiller.
Detroit sice v utkání vedl už 2:0, pak se ale začali prosazovat hosté a domácí už ke slovu nepřišli. „Hiller po dvou gólech zavřel krám a nám se dařilo využívat šance,“ popsal průběh Matt Stajan.

Jiří Hudler prožívá skvělé období. V posledních třech zápasech vždy dvakrát bodoval (1+1,1+1, 2+0), pokaždé byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Celkově má už na svém kontě 54 bodů (23+31) v 62 utkáních a zbývají mu tři body do vyrovnání osobního maxima (57 bodů) ze sezóny 2008-09, kdy hrál ještě v Detroitu. Bude na to mít dostatek času.
„Dneska jsme měli šance. Jestli jsme mohli být lepší? Rozhodně jsme mohli být lepší,“ zlobil se trenér domácích Mike Babcock. „Měli jsme hodně šancí, ale na konci jsme nebyli dost důrazní. Musíte ocenit jejich výkon. Našli cestu k vítězství dvě noci po sobě. Ve druhé polovině utkání byli lepší než my.“
Trenér domácích měl mnohem lepší náladu. „Zahrát takhle dobře proti takovému týmu už něco znamená. Naše obrana zblokovala hodně střel (bylo jich 21), dokázali jsme kontrolovat jejich tlak,“ pochválil své muže kouč Calgary Bob Hartley.

- Reklama -

Foto: Icon Sportwire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -