- Reklama -

Hudlera pokládají za gentlemana, navrhli ho na trofej

- Reklama -

Trofej Lady Byngové se v NHL uděluje hokejistovi, který na ledě kromě kvalitních výkonů předvádí také férovou hru s minimem faulů. Podle sportovních novinářů v uplynulé sezóně tahle kritéria nejlépe naplňovali Jiří Hudler (Calgary), Pavel Dacjuk (Detroit) a Anže Kopitar (Los Angeles). Jméno držitele ocenění bude oznámeno 24. června na galavečeru v Las Vegas.
Pokud se jím stane Jiří Hudler, uspěje jako první Čech v historii zámořské soutěže. Svoji kandidaturu může podpořit novými osobními rekordy v počtu branek (31), asistencí (45) a také kanadských bodů. Olomoucký rodák byl nejproduktivnějším členem Flames a osmým nejčastěji bodujícím mužem v lize, čímž se výrazně zasloužil o první postup Plamenů do play off od roku 2009.
Za celou sezónu nasbíral pouze čtrnáct trestných minut, nejméně z hráčů elitní dvacítky statistik. Začátkem března byl vyhlášen nejlepším hráčem týdne, v posledním celoměsíčním hodnocení skončil druhý za ottawským gólmanem Andrewem Hammondem.
Pavel Dacjuk měl nejlepší bilanci získaných bodů za zápas, na rozdíl od konkurentů totiž ze zdravotních důvodů absolvoval pouze neúplný program právě skončeného ročníku. Máme-li být konkrétní, ruský útočník zaznamenal 26 branek a 39 asistencí ze 63 utkání. I to mu stačilo na druhé místo v klubových tabulkách a 27. celkem.
Čtyřnásobný držitel ocenění pro nejslušnějšího hráče „poctil“ lavici hanby svojí návštěvou pouze čtyřikrát, pokaždé jen s menším trestem v zápise. Kromě Lady Byng Trophy má Dacjuk z dřívějška ve svém držení také tři Selkeovy trofeje a jedno ocenění za nejlepší +/- bilanci.
Anže Kopitar loni neúspěšně kandidoval na Selkeovu trofej pro nejlépe bránícího forvarda, ale v nominaci na Lady Byng Trophy je poprvé. K zařazení mezi navržené mu pomohla skutečnost, že poosmé v kariéře pokořil šedesátibodovou hranici (tentokrát o čtyři body díky 16 brankám a 48 asistencím). Na trestné lavici přitom strávil pouze deset minut.
Slovinský reprezentant byl v posledních osmi sezónách pokaždé nejproduktivnějším hráčem LA Kings. Z aktivních hokejistů má delší sérii pouze washingtonský Alexandr Ovečkin (10).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -