- Reklama -

Hurikáni se dostali do play-off poprvé od roku 2009

- Reklama -

Fanshop týmuV Raleigh, kde sídlí Carolina Hurricanes, nezůstal před letošním ročníkem kámen na kameni. Nový majitel Tom Dundon poslal jasný vzkaz: „Začínáme s přestavbou.“ Hned první sezonu to nese ovoce – po deseti letech se Hurikáni podívají do play-off.
Carolina dokázal ubránit postupové místo před dotírajícími Blue Jackets a Canadiens. Pomohly jim k tomu především disciplinované týmové výkony. Parta okolo zkušeného kapitána Justina Williamse se semkla a obstála v první ostré zkoušce.

Už před začátkem sezony se museli vyrovnávat s dvěma podstatnými změnami. Ve svých funkcích nezůstali GM Ron Francis ani hlavní kouč Bill Peters. Místo nich nastoupili Don Wadell, respektive Rod Brind’Amour. Z útoku zmizeli stabilní hráči Victor Rask a Jeff Skinner. Dlouholetá jednička mužstva, kterou ale čím dál více doháněl věk, Cam Ward, putovala do Chicaga.
Místo nich se do týmu zabudovávali nově Nino Niederreiter, Dougie Hamilton a Petr Mrázek, který vycítil šanci na restart jeho trošku pošramocené kariéry. Po počátečních rozpacích se především dvěma posledně jmenovaným povedlo skvěle nastartovat dlouholetými úspěchy rozladěné mužstvo.
Ve vyřazovacích bojích se proti nim postaví úřadující šampioni z Washingtonu. Jak si povedou?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -