- Reklama -

Hurikáni tráví čas v bublině – golfem, pokerem a také Osadníky

- Reklama -

Fanshop týmuHokejový svět zámořské NHL je v současnosti zakonzervován uvnitř bubliny. Hráči tráví svůj čas bez rodiny, je pro ně připravena velká spousta aktivit pro ukrácení času. I tak mohou být chvíle mezi zápasy příliš dlouhé.
V úterý po třech zápasech vyřadili hokejisté Caroliny Hurricanes hráče New York Rangers. Od té doby jsou bez ostrých zápasů. „Je to zapeklité. Můžeme mít volný týden, což je asi to nejhorší, co může nastat v době, kdy nemáte co na práci,“ nechal se slyšet hlavní trenér Hurricanec Rod Brind’Amour.
V běžné rytmu sezony je volný týden vítaným zpestřením programu, hráči si mohou udělat čas na rodinu nebo na krátkou dovolenou, aby si odfrkli. Jenže to v tomto nastavení není možné. Trudomyslnost může nastoupit velmi rychle a s velkou intenzitou. Svůj čas Hurikáni dělí mezi hotel Fairmot Royal York a tréninkové centrum Ford Performance Center v Torontu. Žádní cizí lidé, žádná rodina.
Vedení Caroliny si toto nebezpečí uvědomuje. Kondiční trenér Bill Burniston, manažer komunikace Mike Sundheim a hlavní kouč Brind’Amour proto připravili plán, jak hráčům usnadnit trávení času. Střídají se v něm tréninky s volnočasovými aktivitami.
„Jsme rádi, že nás hlavní kouč zavolal na pomoc. Je to opravdu týmový přístup,“ řekl o tomto kroku Bill Burniston.
Hurikáni musí dobře vybalancovat fyzickou přípravu – aby si hráči udrželi kondici v pauze před dalšími utkáními – a mentální přípravu. Aby hráčům z toho, lidově řečeno, „nešiblo“.
„Mentální příprava je pro mě především o tom, jak udržet pozornost hráčů a jejich vůli trénovat. Tenhle týden je nejdůležitější zůstat ve formě a psychicky nepolevit,“ prohlásil hlavní kouč Hurricanes.
Život v bublině prý připomíná život na vysokoškolské koleji. Nezřídka často vidíte bosé hráče bloudící po hotelových chodbách, jak se zapojují do spontánních partiček mini golfu nebo stolního tenisu. Často se také hráči zdržují v odpočinkových místnostech, kde jsou televize, na kterých mohou sledovat zápasy jiných mužstev.
Podle Mikea Sundheima je Playstation skoro netknutý, hitem jsou samozřejmě partičky pokeru . Možná pro někoho překvapivě také lákají deskové hry – Krycí jména a Osadníci z Katanu.
„Rád hraju karty. Máme partu asi devíti hráčů a pravidelně se scházíme. Hrajeme taky golf, puttujeme na hotelových chodbách. Často také sleduju na televizi ostatní zápasy,“ poodhalil torontské zákulisí obránce Caroliny Brady Skjei.
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -