- Reklama -

Hvězda Bostonu otevřeně: Bez rodičů bych to nikdy nedokázal

- Reklama -

Fanshop týmuStanleyův pohár, dvě zlaté z olympiády, zlatá ze Světového poháru, zlaté ze světového šampionátu dospělých i juniorů. Připočítejte k tomu čtyři Frank J. Selke Trophy pro nejlepšího defenzivního útočníka NHL. Centr Bostonu Patrice Bergeron v hokejovém světě dokázal snad všechno. O své cestě se rozpovídal v pořadu portálu The Players Tribune.
„Vyrostl jsem při hraní hokeje. Hráli jsme ho všude. Stačily jen brusle, hokejka, puk a vášeň,“ popsala své dětství třiatřicetiletá hvězda Bruins.
Narodil se ve frankofonní části Kanady, jak napovídá i jeho jméno. „Jako dítě jsem hrál místní ligu. Když si rodiče všimli, jaký mám zápal a sen, tak mě od začátku podporovali. Táta pracoval pro město, měl denní i noční směny. Pracoval dlouho, měl těžké zaměstnání. Všichni víme, jak je hokejové vybavení drahé,“ popsal tyto roky.
Rodiče byly tou hlavní oporou v době dospívání vítěze Stanleyova poháru z roku 2011. „Občas když jsem přišel domů, bylo vidět, jak je táta unavený. A i přesto si dokázal na nás najít čas. To vytvořilo mezi námi speciální pouto.“
Odešla z práce
Velký podíl na synově úspěchu má i jeho matka. „Moje máma pracovala jako sociální pracovnice. Pomáhala lidem po úrazu hlavy. Stejně jako táta dřela v práci a přitom na nás měla vždy dost času,“ řekl hráč, který je známý tím, že často nastupuje do zápasů i navzdory zranění.



Aby lépe dohlédla na vývoj Patrice i jeho staršího bratra Guillama, odešla později z práce. „Když jsme byli teenageři, máma skončila v práci, aby se nám mohla dostatečně věnovat. I přesto, že jí bylo jasné, že ne vždy to bude jednoduché. Chtěla zkrátka dohlédnout na to, abychom při dospívání neztratili důležité hodnoty. Bez nich bych tu určitě nebyl. Kdyby moje máma neodešla z práce a táta tolik nedřel v práci, tak bych to nedokázal,“ poděkoval svým rodičům elitní centr Bruins.
„Jedna věc je být dobrým hokejistou, mnohem důležitější je ale být dobrým člověkem mimo led. Hodnoty, které vyznávám, mám od nich a snažím se je předat svým dětem – být skromný, respektovat ostatní a vždy vidět svět z té lepší stránky,“ uzavřel své povídaní třiatřicetiletý člen Triple Gold Clubu.
Jeho slova si můžete poslechnout v originále v přiloženém videu.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -