- Reklama -

Hvězdy měsíce: Kuzněcov, Crawford, Letang

- Reklama -

Dostali se na Utkání hvězd, protože minulý měsíc patřili mezi hvězdy. Tohle tvrzení platilo beze zbytku o washingtonském útočníkovi Jevgeniji Kuzněcovovi a obránci Pittsburghu Krisi Letangovi. Mezi ně se v tradiční anketě vměstnal „nehvězdný“ brankář Jestřábů Corey Crawford.
Jevgenij Kuzněcov sice přijel na All-Star Game jako záskok za slavnějšího kolegu a krajana Alexandra Ovečkina, neznamená to však, že by si účast nezasloužil. V lednu si v deseti startech připsal 4 branky a 12 asistencí, se 49 body vede kanadské bodování Capitals.
V měsíční hitparádě rodáka z Čeljabinsku nejhlasitěji zní zápas z půlky ledna proti Vancouveru, kdy dvakrát trefil síť a na další branku přihrál, a předposlední vystoupení proti Columbusu ozdobené čtyřmi nahrávkami. Kuzněcov vyšel jen třikrát naprázdno, pětkrát naopak zaznamenal víc než jeden bod. Během Utkání hvězd, když už o něm byla řeč, se jako reprezentant Metropolitní divize jednou trefil v semifinále s Atlantickou divizí.
Corey Crawford dovedl Chicago na čelo Západní konference devíti výhrami z jedenácti utkání. Dvakrát udržel čisté konto (3. ledna s Ottawou a 24. ledna se St. Louis), v úspěšnosti zákroků pokořil hranici 95 procent. Z role vypadl až v závěrečném utkání s Carolinou, kdy inkasoval tři branky během jedné třetiny.
Kris Letang byl v minulém měsíci skoro stejně produktivní jako výše zmiňovaný Kuzněcov – dal tři branky a na jedenáct nahrál. Střelecky se prosadil proti Chicagu, Carolině a Tampě (v prvním a třetím případě měl bilanci 1+1), vzpomínat v dobrém bude určitě také na duel s Ostrovany z úvodu roku, kdy asistoval u tří gólů. Šest bodů posbíral při přesilovkách, na ledě ostatně tráví v průměru víc než 25 minut za zápas.
Foto: Bridget Samuels
 

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -