- Reklama -

Hvězdy minulého týdne by poskládaly komplet tým

- Reklama -

Mohli by takhle nastupovat v nějaké verzi minihokeje. Obránce, brankář, útočník. Konkrétně Mark Giordano (Calgary), Craig Anderson (Ottawa), Vladimir Tarasenko (St. Louis). Tři největší hvězdy uplynulého týdne v NHL.
Ocitne-li se mezi vyhlášenými obránce, je jasné, že to není jen díky striktnímu plnění defenzivních povinností. Kapitán Plamenů Mark Giordano v předchozích třech utkáních zaznamenal dvě branky a pět asistencí, což byl největší bodový příspěvek nejen mezi zadáky, ale mezi všemi hokejisty vůbec. Však ho také vynesl na průběžné šesté místo ve statistikách.
V úterý s Washingtonem se v základní hrací době zapsal mezi střelce a poté v prodloužení nahrál na vítězný gól Seana Monahana. Ve čtvrtek Flames prohráli 2:5 s Tampou, ale Giordano asistoval u obou branek svého týmu. K sobotní výhře 6:4 nad Floridou přispěl gólem a dvěma přihrávkami, čímž prodloužil svoji bodovou sérii na šest utkání. Osmnáct bodů je v této sezóně nejlepším výkonem mezi obránci.
Craig Anderson je na čele maskovaných mužů, pokud jde o úspěšnost zákroků, hodně sledované číslo u něho převyšuje 95 procent. Při počítání pouze posledního týdne bylo dokonce o tři procenta vyšší, průměr si udržel na 0,65 gólu za zápas. Při účasti ve třech střetnutích je jasné, že jedno muselo skončit shutoutem.
Anderson udržel nulu (po 28. v kariéře) ve čtvrtek, kdy Senátoři změřili síly s Minnesotou, potřeboval k tomu 35 zákroků. O čtyři úspěšné zásahy méně předvedl v úterý proti Detroitu při vítězství 3:1. Jen v sobotu odcházel z ledu poražený, ovšem ne po kolenou – zápas s Winnipegem dospěl za stavu 1:1 k samostatným nájezdům, v nichž Anderson k předchozím 36 zákrokům přidal ještě dalších pět. Jeden kotouč však za svoje záda pustil.
Vladimir Tarasenko byl ve hvězdném výběru už v prvním listopadovém týdnu, tehdy jako First Star. Nikterak dramatický pokles na třetí místo je charakterizován právě číslem 3. V minulém týdnu tři branky vsítil, na tři nahrál. Bodoval tak už v pátém utkání v řadě, čímž si vyrovnal svůj osobní rekord.
Hned v pondělí si připsal gól, asistenci a navíc rozhodující nájezd v duelu s NY Rangers. O den později byl jediným, kdo rozsvítil červené světlo v zápase s New Jersey. Proti stejnému soupeři ve čtvrtek bodoval dvakrát (1+1). A v sobotu s Nashvillem, v jediném vystoupení, které Bluesmani prohráli, si připsal alespoň asistenci.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -