- Reklama -

Hvězdy pod Eiffelovkou! Kanada hlásí před MS silnou sestavu

- Reklama -

Kanada se na nadcházejícím světovém šampionátu v Německu a Francii (5. – 21.5.) představí s hráči hvězdného kalibru.
Účast na 81. mistrovství světa přislíbili mj. útočníci Claude Giroux, Wayne Simmonds (oba Philadelphia), Nathan MacKinnon, Matt Duchene (oba Colorado) či Mark Scheifele (Winnipeg). Z Buffala pak posílí útočné řady Ryan O’Reilly.

 Claude Giroux

Trenéři Jon Cooper, Gerard Gallant, Dave Hakstol a Dave King nezahálí ani s budováním silné obrany. Z Winnipegu přiletí Josh Morrisey (Winnipeg) a na nabídku reprezentovat kývla také dvojice beků z Floridy Michael Matheson a Jason Demers.
Zkušené borce doplní i centr Brayden Point z Tampy, který svou nováčkovskou sezónu v NHL okořenil 40 body.

Kanaďané budou po triumfech z České republiky (2015) a Ruska (2016) útočit na zlatý hattrick. Jejich soupeři v pařížské základní skupině budou postupně Češi, Slovinci, Bělorusové, Francouzi, Švýcaři, Norové a Fini. Na jejich výsledky bude z pozice generálního manažera dohlížet bývalý gólman Ron Hextall.
Titulní foto: s.yume/flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -