- Reklama -

Hvězdy týdne: Byfuglien, Tatar, Okposo

- Reklama -

Dustin Byfuglien už patří zase mezi obránce, ale útočné choutky ho neopouštějí. Jinak by se nemohl dostat, kam ho za poslední výkony v NHL zařadily – mezi tři nejlepší hráče týdne. Na hvězdné galerii doplňují zadáka Winnipegu dva klasičtí forvardi Tomáš Tatar (Detroit) a Kyle Okposo (NY Islanders).
Dustin Byfuglien ani nebyl nejproduktivnějším hokejistou sledovaného období, ve čtyřech utkáních zaznamenal „pouze“ šest bodů. V úterý se po deseti měsících dočkal svého dalšího vícególového zápisu, k výhře 8:2 nad Floridou přispěl dvěma brankami a asistencí. Ve čtvrtek proti Dallasu vyšel naprázdno, ale při pátečním vítězství 4:2 nad Chicagem připravil dvě gólové akce. Bilanci doplňuje branka z nedělního duelu s Arizonou.
Byla v tomto ročníku už dvanáctá, což je mezi obránci prozatímní maximum. Rodák z Rosseau k tuctu zásahů do černého přidal od počátku října ještě devatenáct asistencí a věří, že Jets udrží divokou kartu pro postup do play off.
Tomáš Tatar byl jedním ze dvou mužů, kteří v minulém týdnu získali o bod víc než Byfuglien. Slovenský útočník sbírá hlavně gólové příspěvky, trefil se pokaždé, když Wings nastoupili. V úterý do sítě Buffala jednou, ve středu se St. Louis zrovna tak. Nejlépe mu vyšlo sobotní klání s Nashvillem, v němž při výhře 5:2 vstřelil dva góly včetně vítězného a připsal si i asistenci. V nedělní odvetě se Sabres měl bilanci 1+1.
Jednadvaceti letošními brankami rodák z Ilavy už překonal své osobní maximum, k dorovnání loňského bodového rekordu mu chybí pět příspěvků. Mezi Slováky je v této sezóně nejproduktivnější, u Rudých křídel zaujímá třetí příčku.
Kyle Okposo si dovolil v jednom ze tří utkání Ostrovanů nebodovat, přesto posbíral celkem šest bodů. Příčinou je jeho páteční výkon proti Pittsburghu, kdy během jedenácti minut závěrečné třetiny stihl čistý hattrick, čímž navázal na gól ze 17. minuty. V sobotu doladil čísla brankou a asistencí, porážce 4:6 od Montrealu tím ale nezabránil.
Bude-li americký reprezentant takhle pokračovat dál, může atakovat své statistiky z předešlého ročníku. Tehdy skončil na 69 bodech (a to ještě jedenáct zápasů vynechal), nyní má bodů 44.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -