- Reklama -

Hvězdy týdne v NHL: Forsberg, Toews, Gaudreau

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni Filip Forsberg z Nashvillu, Jonathan Toews z Chicaga a Johnny Gaudreau z Calgary.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


První místo obsadil v tradiční anketě levý křídelník Filip Forsberg. Švédský hokejista byl s osmi góly a deseti body ze čtyř zápasů nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem soutěže. Svými výkony pomohl Predátorům ke třem vítězstvím, zbývající zápas proti Calgary jeho tým prohrál 5:6 v prodloužení.
Ve dvou utkáních po sobě zaznamenal dokonce hattrick. „Je těžké to vysvětlit. Někdy se cítíte skvěle a góly nedáváte, jindy je vám hrozně a přesto skórujete. Ale snažím se hrát útočně, rychle a také kombinačně se spoluhráči. A teď nám akce vycházejí,“ komentoval Forsberg neobvyklou střeleckou potenci. Stejná věc se v NHL povedla naposledy před sedmi lety Alexandru Burrowsovi (5. a 7. ledna 2010).
Sám Forsberg si nepamatuje, kdy se mu to povedlo. „Možná někdy v době, kdy mi bylo tak deset let, těžko říct,“ řekl dvaadvacetiletý rodák z Östervåla.
21. únor, Nashville – Calgary 5:6pp, Forsberg 3+0
23. únor, Nashville – Colorado 4:2, Forsberg 3+0
25. únor, Nashville – Washington 5:2, Forsberg 1+2
26. únor, Nashville – Washington 5:4, Forsberg 1+0
Druhou hvězdou minulého týdne byl vyhlášen kapitán Chicaga Jonathan Toews. Kanadský centr odehrál minulý týden tři zápasy, v nichž vstřelil čtyři góly a připsal si pět asistencí. I díky jeho příspěvkům Blachawks pokaždé naplno bodovali. Devětadvacetiletému rodákovi z Winnipegu vyšlo nejlépe utkání na ledě Minnesoty, v němž zaznamenal čtvrtý hattrick v NHL a dvě asistence.
„Nikdy nejdu do zápasu s nějakým očekáváním, že budu bodovat. Chci ze sebe vydat to nejlepší a takhle to opakovat zápas od zápasu,“ vyprávěl Toews po duelu v St. Paul, v němž si vyrovnal maximum v počtu bodů za zápas.
21. únor, Minnesota – Chicago 3:5, Toews 3+2
23. únor, Chicago – Arizona 6:3, Toews 0+2
26. únor, Chicago – St. Louis 4:2, Toews 1+1
Třetí v pořadí se umístil Johnny Gaudreau. Americký forvard pomohl minulý týden Calgary k čtyřem výhrám. Osobní statistiky si v nich vylepšil o osm bodů za dvě branky a šest asistencí.
21. únor, Nashville – Calgary 5:6pp, Gaudreau 0+4
23. únor, Tampa Bay – Calgary 2:3, Gaudreau 0+1
24. únor, Florida – Calgary 2:4, Gaudreau 0+0
26. únor, Carolina – Calgary 1:3, Gaudreau 2+1

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -