- Reklama -

Hvězdy týdne v NHL: Kučerov, Lehtonen, Getzlaf

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni křídelní útočník Tampy Bay Nikita Kučerov, gólman Dallasu Kari Lehtonen a centr Anaheimu Ryan Getzlaf.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Skvělou formu prokazuje v závěru základní části NHL především Nikita Kučerov, jenž byl v březnu již podruhé vyhlášen první hvězdou týdne. Ruský hokejista nasbíral ve třech zápasech sedm bodů a pomohl Lightning ke dvěma vítězstvím.
„Snažím se ze sebe vydat to nejlepší a pomoci týmu, jak jen to jde. Hraji jednoduše a více střílím,“ uvedl třiadvacetiletý Kučerov po vydařeném utkání s Bostonem, v němž zkompletoval hattrick.
Spoluhráč Ondřeje Paláta a Andreje Šustra zaznamenal pět branek a dvě přihrávky. Svou bilanci v sezoně tak vylepšil na 38 gólů a 42 asistencí. V tabulce produktivity mu náleží čtvrtá příčka, mezi kanonýry soutěže je druhý. Oboje jsou jeho kariérní maxima.
21. březen, Tampa Bay – Arizona 3:5, Kučerov (1+1)
21. březen, Boston – Tampa Bay 3:6, Kučerov (3+0)
21. březen, Detroit – Tampa Bay 1:2pp, Kučerov (1+1)


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Třiatřicetiletý Kari Lehtonen v minulém týdnu vychytal Dallasu sedm bodů za tři výhry a jednu prohru po samostatných nájezdech. Pochlubit se mohl s průměrem 0,98 obdržené branky na utkání, úspěšnost zákroků měl 95,9 procenta. V pondělním duelu se San Jose zneškodnil všech 30 střel a připsal si 36. čisté konto v kariéře.
20. březen, Dallas – San Jose 1:0, Lehtonen 30/30
23. březen, Chicago – Dallas 3:2sn, Lehtonen 26/24
24. březen, Dallas – San Jose 6:1, Lehtonen 21/20
26. březen, New Jersey – Dallas 1:2pp, Lehtonen 21/20
Jednatřicetiletý Ryan Getzlaf ve třech duelech minulého týdne přihrál na sedm branek a pomohl Anaheimu prodloužit vítěznou sérii na čtyři zápasy. Ducks se i jeho zásluhou posunuli do čela Pacifické divize a aktuálně jim patří třetí příčka v Západní konferenci.
22. březen, Anaheim – Edmonton 4:3, Getzlaf (0+3)
24. březen, Anaheim – Winnipeg 3:1, Getzlaf (0+0)
26. březen, Anaheim – NY Rangers 6:3, Getzlaf (0+4)

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -