- Reklama -

Hvězdy týdne v NHL: Laine, Kadri, McDavid

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni útočníci Patrik Laine z Winnipegu, Nazem Kadri z Toronta a Connor McDavid z Edmontonu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hlavní hvězdou týdne byl vyhlášen Patrik Laine, který byl s osmi body ze čtyř zápasů nejproduktivnějším hráčem soutěže. Finský křídelník byl ve sledovaném období také nejlepším střelcem ligy s pěti góly.
Svými výkony pomohl Winnipegu k zisku sedmi bodů za tři výhry a jednu prohru v prodloužení. Osmnáctileté dvojce loňského draftu NHL vyšlo nejlépe úterní utkání proti Dallasu. Laine v něm zaznamenal svůj třetí hattrick v sezóně.
14. únor, Winnipeg – Dallas 5:2, Laine 3+0
16. únor, Pittsburgh – Winnipeg 4:3pp, Laine 1+0
18. únor, Montreal – Winnipeg 1:3, Laine 1+1
19. únor, Ottawa – Winnipeg 2:3, Laine 0+2
Hned za Lainem se v anketě umístil Nazem Kadri. Šestadvacetiletý centr odehrál čtyři zápasy a šesti body přispěl ke dvěma vítězstvím Maple Leafs. Rodák z Londonu si vylepšil osobní statistiky o čtyři branky a dvě přihrávky.
14. únor, Toronto – NY Islanders 7:1, Kadri 1+1
15. únor, Columbus – Toronto 5:2, Kadri 1+1
18. únor, Ottawa – Toronto 6:3, Kadri 1+0
19. únor, Toronto – Carolina 4:0, Kadri 0+1
Dvacetiletý Connor McDavid upoutal pozornost členů hodnotící komise dvěma góly a čtyřmi asistencemi ve třech zápasech. I díky jeho příspěvkům vybojoval Edmonton v minulém týdnu tři vítězství.
14. únor, Edmonton – Arizona 5:2, McDavid 0+2
16. únor, Edmonton – Philadelphia 6:3, McDavid 1+2
16. únor, Chicago – Edmonton 1:3, McDavid 1+0

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -