- Reklama -

I'm coming home. Tobias Enström opouští NHL a míří do druhé ligy

- Reklama -

Fanda NHL
Obránce Tobias Enström už nevidí svou budoucnost v nejslavnější hokejové lize a odchází domů do Švédska. Od příští sezóny začne působit v tamní druhé nejvyšší soutěži, kde bude hájit barvy mateřského klubu MODO Hockey. Informaci zveřejnil Chris Johnston z kanadské stanice Sportsnet.
Třiatřicetiletý veterán hrál za MODO již v letech 2002 až 2007. Poté zamířil do NHL, v níž si odbyl debut jako člen sestavy Atlanty Trashers. Během své zámořské kariéry se potýkal se zraněními, které jej dohnaly především v posledních čtyřech sezónách. V uplynulém ročníku pak vinou zdravotních problémů naskočil v dresu Winnipegu jen do 43 zápasů.
Na play-off se sice připravil, vyřazovací boje pro něj přesto neskončily pozitivně. V pátém zápase finále Západní konference proti Vegas byl veden pouze jako zdravý náhradník, což značně pošramotilo jeho vztahy s klubem. Na závěrečnou týmovou rozlučku se sezónou se demonstrativně nedostavil vůbec (psali jsme ZDE).
Fanshop týmu
Enström byl po celou dobu strávenou v Americe věrný organizaci Trashers/Jets. Dohromady odehrál 719 utkání, v nichž nasbíral 308 bodů.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -