- Reklama -

In Love with California. Venkovní utkání tam zamíří i v dalších letech

- Reklama -

Kalifornie, která uspořádala dvě úspěšná venkovní utkání NHL, může podle Garyho Bettmana rovnou pomýšlet na další. Loňský úspěch na Dodger Stadium v L.A. (54 099 diváků) a letošní trumf na Levi’s Stadium ve městě Santa Clara (70 205 diváků) přináší první ovoce.


Stadium Series 2015 s NHLnews:


„Jestli navrhnu, aby se zde konala další venkovní utkání? Odpověď zní jednoznačně ano. Bylo to báječné. Loni na Dodger Stadium i letos na Levi’s se vše vydařilo,“ řekl po sobotním zápase Gary Bettman. „Když jsem viděl ta kvanta hokejových fanoušků, uvědomil jsem si, jakého úspěchu zde naše tři organizace (Los Angeles, Anaheim, San Jose) dosáhly. Nemluvě o tom, že se jedná o relativně mladé franšízy,“ radoval se Bettman před zámořskými novináři.
Jisté je, že na další klání pod otevřeným nebem si bude muset rozpálený jihozápad Států počkat minimálně dva roky. V rozpisu Stadium Series na příští sezónu dostali přednost Wild a Avalanche. Winter Classic se pak vrací k Bruins do Bostonu.
„Kdy přesně se tady tahle akce vrátí, nemůžu odpovědět. O tyto zápasy je totiž stále velký zájem z mnoha stran,“ dodal ke svým předchozím vyjádřením Bettman.
Sharks se letos stali 19. týmem NHL, jemuž se dostalo cti hostit utkání pod širým nebem.
Připomeňte si úvodní ceremoniál na Dodger Stadium, 25.1. 2014:

Relativní úspěch zaznamenala letošní edice Stadium Series také na kabelové stanici NBCSN. Bitvu mezi Kings a Sharks si v USA naladilo 748 000 diváků, tedy přibližně o 100 000 diváků více než v případě loňského zápasu na Dodger Stadium (Ducks/Kings). V absolutních hodnotách se ale stále jedná o nízké číslo. Kupříkladu v tentýž den vysílaný zápas univerzitního basketbalu Auburn/Kentucky sledovaly na ESPN přes dva milióny Američanů.
Titulní foto: Hailey Archambault/Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -