- Reklama -

Islanders mají novou útočnou zbraň – střelce Brocka Nelsona

- Reklama -

V předchozí sezóně NHL nastřílel Brock Nelson dvacet branek a tuhle metu už brzy pokoří, v současnosti má na kontě jen o dvě branky méně. S osmnácti góly je americký centr nejlepším střelcem New Yorku Islanders.
Většinu svých branek střílí rodák z Warroadu (stát Minnesota) zápěstím z blízkosti branky. „Vždy jsem věděl, že mám dobrou střelu a teď se to jen potvrzuje,“ tvrdí sebevědomě Nelson, jenž v posledních šesti zápasech vstřelil pět branek.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Čtyřiadvacetiletý Nelson měl dobře našlápnuto už před rokem, kdy do vánoční přestávky nasázel čtrnáct branek. Letos má ještě vyšší ambice. A puky jako by jej samy hledaly. Třeba jako na začátku předchozí sezóny, kdy se od jeho kolene do branky Caroliny odrazil puk po střele Johnnyho Boychuka.

Letos Nelsonův čas na ledě pro přesilovková komanda klesl skoro o minutu a tak si musí sám hledat nové cesty, jak dostat puk za soupeřova brankáře. Už nestačí jen číhat na správnou chvíli a spoléhat na svůj švih.
„Zkoušíte měnit úhly, měnit některé zažité věci, občas třeba obkroužit branku. V téhle lize musíte neustále dělat rozdílné věci, aby se vám podařilo skórovat,“ uvědomuje si Nelson.
V pátek na ledě Ottawy odehrál 200. zápas v základní části NHL. Na kontě má momentálně 96 bodů za 52 branek a 44 přihrávek. Ještě více vylepšit tuto bilanci bude moci Nelson v pondělí, kdy Ostrované přivítají v aréně Barclays Center hokejisty Detroitu.
A také v tomto klání budou Islanders na svého kanonýra hodně spoléhat. „Tvrdě na sobě neustále pracuje a vylepšuje svoji střelbu. Přidává si po trénincích a na výsledcích je to pak vidět,“ chválí Nelsona trenér Islanders Jack Capuano.
Foto: Icon Sportswire

12. ledna se Brock Nelson hattrickem přičinil o vítězství NY Islanders 5:2 nad Columbusem

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -