- Reklama -

Islanders mohou přijít o kapitána druhý rok po sobě

- Reklama -

Fanshop týmuNa loňském volném trhu přišli New York Islanders o svoji klíčovou postavu, kapitána Johna Tavarese, jenž vyslyšel volání domoviny a podepsal supersmlouvu s Torontem Maple Leafs. Uplynul rok a nad budoucností aktuálního kapitána Islanders se opět vznáší nejasnosti. Anders Lee prý informoval vedení týmu, že před 1. červencem nepodepíše smlouvu a poslechne si nabídky odjinud.
Rodák z Minnesoty se stal začátkem října patnáctým kapitánem Ostrovanů v jejich historii. Osmadvacetiletý útočník patří do systému Islanders od draftu v roce 2009, kdy na něj New York využil svoji šestou volbu (152. celkově). V NHL si poprvé zahrál až o tři roky později a o své pevné místo v hlavním týmu musel tvrdě bojovat. Stabilně hraje v nejprestižnější hokejové lize světa až od roku 2015.

Začátkem července mu vyprší jeho dosavadní čtyřletý kontrakt na 15 milionů dolarů a podle indicií je vůdce Ostrovanů ochotný naslouchat i jiným nabídkám než té z Long Islandu. Alespoň to tvrdí Artur Staple z The Athletic. Podle něj se jednání zadrhla na délce kontraktu. Zatímco Islanders nabídli svému kapitánovi pětiletou smlouvu, přes sto kilo vážící levé křídlo si představuje kontrakt na sedm nebo osm let.
„Nemyslel jsem si, že toto nastane. Není to zrovna příjemný proces, ale tak to prostě nyní je. Chceme se ujistit, že vše bude uděláno dobře a výsledek bude výhodný pro obě strany. Doufám, že se to vyřeší, pracujeme na tom,“ komentoval vyjednávání americký útočník.
Lee v uplynulém ročníku vyhrál s 28 přesnými zásahy klubovou tabulku střelců. Nejlepší sezonu prožil v ročníku 2017-2018, kdy nasbíral 62 bodů za 40 branek a 22 asistencí. Doposud v dresu Islanders nastoupil do 425 utkání. Přidá ještě nějaká?


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -