- Reklama -

Islanders opět po roce ve finále konference. Znovu proti Tampě

- Reklama -

V létě roku 2018 je opustil kapitán John Tavares, který se jako volný hráč upsal Torontu. Pro Ostrovany to byla velká rána, fanoušci to brali jako zradu. Kdyby se Tavares se svými úmysly svěřil během sezóny, mohli ho Ostrované vyměnit a získat za něj parádní protihodnotu. Takhle jim zbyly jen prázdné ruce.

A teď přeskočme do současnosti. Píše se červen 2021 a svěřenci Barryho Trotze se mohou pyšnit tím, že ve všech třech sezónách po Tavaresově odchodu postoupili do play-off. A nejen to – ani jednou nevypadli v prvním kole! Zatímco Tavares a Leafs nevyhráli ani jednu sérii play-off, Islanders jich od té doby vyhráli šest z osmi!

Pojďme si to připomenout. V roce 2019 si v prvním kole nečekaně snadno poradili s Pittsburghem (4:0), když Barzalova lajna přehrála Crosbyho řadu. V dalším kole ale byla nad jejich síly Carolina (0:4).

Loni v „bublině“ si nejprve poradili v „předkole“ s Floridou (3:1), následně vyřídili Washington (4:1) a přes Philadelphii (4:3) postoupili až do finále Východní konference. Tam jejich cestu ukončil až gólem v prodloužení šestého zápasu Anthony Cirelli.

- Reklama -

Letos si nejprve poradili s nepříjemným Pittsburghem (4:2) a nyní i s Bostonem (4:2). Ani v jedné z těchto sérií nebyli vyloženým favoritem a vždy začínali na soupeřově kluzišti. Přesto to Barzal a spol. zvládli a mohou se těšit na další finále konference.

O postupu rozhodli jasnou výhrou v šestém duelu v poměru 6:2. Fanoušci v jejich domovském Nassau Coliseu vytvořili ohlušující atmosféru. „Nic jsem na střídačce neslyšel, atmosféra byla neskutečná. Naprosto fantastické,“ rozplýval se kouč Barry Trotz.

O postup do finále Stanley Cupu se opět utkají s Tampou, která loni dokráčela až na vrchol. Podaří se jim zaskočit i obhájce trofeje a oplatit jim loňské vyřazení?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -