- Reklama -

Islanders posílí obranné řady ziskem Boychuka a Leddyho

- Reklama -

Nejprve to vypadalo, že generální manažer Garth Snow ohlásí jen zisk Johnnyho Boychuka, nakonec se může pochlubit hned dvojitým úlovkem. New York Islanders posílili těsně před začátkem sezóny svou modrou čáru ziskem dvou kvalitních obránců.
Hráčem Ostrovanů je nově Johnny Boychuk z Bostonu Bruins, odkud přišel na Long Island výměnou za dvě druhé volby v draftu a podmíněnou třetí volbu v roce 2015. Druhou posilou je Nick Leddy z Chicaga (na snímku), jenž stál Gartha Snowa Villeho Pokku, T.J. Brennana a práva na brankáře Anderse Nilssona.
Islanders tak posílili defenzivu a Chicago si ulevilo pod platovým stropem. Podle capgeek.com přesahovalo povolený platový strop o 1,8 miliónu dolarů, výměnou Leddyho ušetří 2,7 miliónu, které si tento obránce vydělá v nadcházející sezóně.
Hráčův agent vyslovil za svého svěřence radost z přesunu do nového působiště. „Nick Leddy miloval Chicago, ale jako mladý hráč se těší, že se stane součástí mladého celku Islanders a je nadšený, že bude součástí jádra týmu, který se příští rok přestěhuje do Brooklynu.“
Třiadvacetiletý Leddy byl draftován v roce 2009 v prvním kole Minnesotou. NHL ale hrál výhradně v Chicagu, kam se přestěhoval o rok později. Loni nechyběl v jediném utkání Blackhawks a s 31 body (7+24) byl třetím nejproduktivnějším obráncem Jestřábů. Výhodou mladého beka je dobré zdraví, ve třech sezónách nevynechal jediný duel Hawks.
Zkušenějším z dvojice posil je třicetiletý Boychuk. Rodák z kanadského Edmontonu má za sebou 321 utkání základní části NHL, pouze čtyři v Coloradu, které ho v roce 2002 ve druhém kole draftovalo, zbylých 317 duelů odehrál za Boston. Nasbíral v nich 198 trestných minut a 75 bodů (19+56).
V play off odehrál Boychuk 79 zápasů, ve vítězném roce 2011 nechyběl v žádném z 25 utkání. Na cestě za titulem tehdy pomohl Bruins třemi bankami a šesti asistencemi. Celkem posbíral ve vyřazovací části soutěže 27 bodů (13+14).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -