- Reklama -

It’s Flower time! Fleury získal Vezina Trophy

- Reklama -

Po 17 letech v NHL se Marc-Andre Fleury dočkal. Poprvé ve své kariéře se dočkal ultimátního brankářského ocenění, když převzal Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře uplynulého ročníku.

Šestatřicetiletý brankář Vegas Golden Knights zažil opravdu vydařenou sezonu. Se 26 vítězstvími v základní části skončil třetí mezi všemi gólmany NHL, vychytal šest čistých kont a průměr branek na zápas stlačil na 1,98 při úspěšnosti zákroků 92,8 %. S parťákem Robinem Lehnerem získal William M. Jennings Trophy pro brankářský tandem, který obdržel v dlouhodobé části sezony nejméně gólů.

„Je to obrovská čest. Samozřejmě, dělal jsem vše pro to, abych ještě v tuto chvíli hrál… Ale když se podíváte na seznam lidí, kteří dokázali vyhrát tuto trofej, mnoho z nich jsem obdivoval ve svém dospívání. Hodně mi pomohla zodpovědná hra mého týmu, spoluhráči blokovali střely, dobře bránili, což i mě pomohlo se ukázat v lepším světle. Žádný gólman nedostal toto ocenění, aniž by mu nepomohl celý tým,“ komentoval své ocenění trojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Fleury se stěhoval do Vegas před čtyřmi lety v rozšiřovacím draftu. Hned v prvním roce existence organizace Zlatých rytířů jim pomohl do finále Stanley Cupu, kde však Vegas padli s Washingtonem. Letos dotáhl společně s Lehnerem Rytíře do semifinále Stanley Cupu, kde padli v šesti zápasech s Montrealem.

- Reklama -

 

„Stále hokej miluji, takže mi to nepřipadá jako práce. Snažím se ze sebe odevzdávat to nejlepší a dělat postupně různé malé změny. Hodně mi pomohla obranná hra našeho týmu,“ znovu pochválil své spoluhráče Fleury.

Svérázně popřál k ocenění Fleurymu jeho spoluhráč Robin Lehner. Připomněl loňský incident, kdy Fleuryho agent Alan Walsh publikoval na Twitteru montáž svého klienta, kterak má ve své hrudi meč. Reagoval tak právě na příchod Robina Lehnera.

„Ten meč byl asi magický, co?“ popíchl přátelsky agenta svého spoluhráče Lehner.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -