- Reklama -

Já za bráchu, brácha za mě. Calgary s Arizonou učinili historickou výměnu

- Reklama -

Letošní trade deadline nenabídla tolik zajímavých transakcí jako v minulých letech. Opravdu zajímavé trejdy se udály v předchozích dnech. Přesto se Arizoně a Calgary podařilo vstoupit do historie. Poprvé se totiž stalo, že byli vyměněni bratři za sebe.

Calgary získalo z Arizony obránce Troye Stechera a útočníka Nicka Ritchieho. Opačným směrem se stěhovali obránce Connor Mackey a útočník Brett Ritchie.

Podle statistiků nejslavnější hokejové soutěže světa je to poprvé v historii, kdy v rámci jedné výměny měnili kluby dva bratři.

- Reklama -

Sedmadvacetiletý Nick Ritchie se po sezóně může stát neomezeným volným hráčem. Do NHL jej draftovali Anaheim Ducks, v jejichž dresu debutoval v soutěži. Kromě Ducks hrál také za Maple Leafs, Bruins a právě Coyotes. Flames tak budou jeho pátým týmem v NHL. Dosud nasbíral 181 bodů v 465 zápasech.

O dva roky starší Brett Ritchie má méně zkušeností v NHL než jeho bratr Nick. Stejně jako on se po tomto ročníku může stát neomezeným volným hráčem. V NHL dosud nastupoval za Dallas, Calgary a Boston. V 375 utkáních získal 80 bodů.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -