- Reklama -

Jágr dohnal Shanahana, Eliáš jubiluje. Jenže není co slavit

- Reklama -

Takhle to mají v letošní sezóně rozdělené: Jaromír Jágr se posouvá pořadím, Patrik Eliáš zaokrouhluje svá čísla. V pátečním zápase New Jersey s Chicagem se to oběma hezky sešlo. Jágr nastoupil k 1524. utkání v základní části, čímž se v historických tabulkách vyrovnal třináctému Brendanu Shanahanovi. Pro Eliáše se jednalo o jubilejní 1200. start, dosáhl ho jako 103. hráč v dějinách NHL.
Víc důvodů k radosti ale čeští útočníci neměli. Ďáblové prohráli ve „větrném městě“ 1:3, v Metropolitní divizi jsou předposlední a od postupové linie je dělí dvanáct bodů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V zápise z utkání najdeme pouze Jágrovo jméno, ale raději kdyby tam nebylo. V polovině zápasu, když hosté potřebovali vymazat jednogólové manko, se nechal vyloučit za hákování Kylea Cumiskeyho. Jestřábi tuhle početní výhodu naštěstí nevyužili, ale další ano, prosadil se Marián Hossa. Generální manažer a dočasný šéf střídačky Lou Lamoriello si právě na práci speciálních formací postěžoval.
„Dvě své přesilovky jsme nevyužili, naopak jsme sami v oslabení inkasovali na začátku třetí třetiny. Potom nám dali další gól,“ vypíchl zlomové okamžiky zápasu.

Vraťme se ale ještě krátce k oběma Čechům a připomeňme úspěchy, kterých dosáhli v aktuálním ročníku. Patriku Eliášovi se podařilo zdolat hranice 400 branek, 600 asistencí a 1000 bodů. Pokud jde o zápasové mety, jestliže ho nezradí zdraví, měl by do konce sezóny proniknout do první devadesátky nejaktivnějších hokejistů NHL.
Jaromír Jágr by teoreticky mohl vystoupat až na jedenácté místo, k vyrovnání Alexe Delvecchia mu chybí 25 startů. Mezi nimi je ještě John Bucyk. V kanadském bodování by mohlo „klapnout“ dostižení čtvrtého Rona Francise, na kterého ztrácí 14 bodů.


Mohlo by vás zajímat:
Jágr bude znovu přepisovat historii
Jeden z pěti nejlepších hokejistů historie, ocenili Jágra hráči Flyers
Sezóna plná jubileí. Devils ocenili Eliáše

New Jersey přejelo Toronto. Eliáš po tisíci bodech také brankovým jubilantem
Eliáš vstřelil svou čtyřstou branku v NHL, trefil se i Jágr. Kane vystřídal v čele bodování Voráčka

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -