- Reklama -

Jágr je v hledáčku Calgary, v Anaheimu hrát nebude

- Reklama -

Kanadský hokejový klub Calgary Flames se prý stále zajímá o angažování Jaromíra Jágra. V rozhovoru pro NHL Network to v pondělí uvedl redaktor kanadské televizní stanice Sportsnet Elliotte Friedman.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Šéfem střídačky Flames je od minulé sezóny Glen Gulutzan, který zná Jágra z dob svého působení v organizaci Dallas Stars (2011-13). „Pár týmů o té možnosti mluvilo. Myslím, že Calgary to zvažovalo, trénuje tam Gulutzan, jeho bývalý kouč,“ řekl Friedman.
„Co jsem slyšel, tak je trpělivý, počká si na správnou příležitost. Když nepřijde v NHL, tak může přijít za mořem a třeba pojede na olympiádu. Nebo začne v extralize a vrátí se do NHL během sezóny.“
„Od několika týmů jsem slyšel, že snad má zájem Anaheim, ale ověřil jsem si to a není to tak. Myslím, že by k nim Jágr zapadl, dávalo by mi to smysl. Ale ujistili mě, že Ducks nemají zájem. Týmy teď vyčkávají, jak se rozhodne,“ míní šestačtyřicetiletý rodák z Toronta.
Embed from Getty Images
Ve výlukou zkráceném ročníku 2012-13 odehrál slavný český útočník v dresu Dallasu Stars 34 utkání, ve kterých nasbíral 26 bodů za 14 branek a 12 přihrávek.
„Když jsem ho měl v týmu, už nebyl tak rychlý jako dřív, ale v prostoru pod vrcholy kruhů byl stále silnější než většina kluků v soutěži,“ uvedl na adresu pětačtyřicetiletého Jágra trenér Plamenů Gulutzan v průběhu minulé sezóny.
Jágr doposud v NHL hrál za Pittsburgh, Washington, New York Rangers, Philadelphii, Dallas, Boston, New Jersey a Floridu. Druhý nejproduktivnější hráč v historii nejprestižnější hokejové soutěže světa má na kontě 1914 bodů za 765 branek a 1149 asistencí.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Pokud by v NHL pokračoval, mohl by se stát rekordmanem v počtu odehraných zápasů. K vyrovnání vedoucího Gordieho Howea mu chybí 56 utkání, zatím jich odehrál 1711. V play off zaznamenal ve 208 duelech 201 bodů za 78 gólů a 123 přihrávek.
„Pravděpodobně nejpůsobivější kromě všech jeho fyzických dovedností, velikosti a síly, kterou má v rukách, je jeho hokejové IQ, které je mimo jakékoliv grafy. V Dallasu jsme si sestříhali nějaké klipy a společně s dalšími trenéry jsme na ně koukali a jen si říkali: ´bože, jak tohle dokázal´. Umí dávat góly, umí nahrávat, umí prostě všechno. Myslím, že právě díky tomu může pořád hrát. Navíc má skutečnou vášeň pro hru,“ dodal Gulutzan.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -