- Reklama -

Jágr na Mrázka nevyzrál, Florida přesto vyhrála

- Reklama -

V jediném utkání nedělního programu National Hockey League přivítal Detroit na svém ledě hokejisty Floridy. Souboj v Joe Louis Aréně se odehrál za přítomnosti hned tří českých hokejistů. V akci se představil gólman Red Wings Petr Mrázek, z pozice náhradníka se vrátil do obrany domácího celku Jakub Kindl, jenž proseděl na tribuně poslední čtyři duely.
V sestavě Panthers nechyběl zkušený forvard Jaromír Jágr, který odstoupil v závěru pátečního duelu s New Yorkem Islanders. Třiačtyřicetiletý rodák z Kladna vyšel po pěti zápasech bodově naprázdno, hosté se ale bez jeho příspěvku obešli a odvezli si z Hockeytownu těsnou výhru 2:1 v prodloužení. Jágr vyslal na Mrázka jednu střelu a do statistik si připsal jeden záporný bod za přítomnost na ledě při inkasované brance.
Na první gól si diváci museli počkat až do 27. minuty. V ní přišla velká chyba Aleksandera Barkova, který při rozehrávce namazal puk přímo na hokejku Dylana Larkina a talentovaný útočník Rudých křídel zvedl diváky ze sedadel nekompromisní ranou z mezikruží nasměrovanou mimo dosah vyrážečky Roberta Luonga.
Mrázek přišel o čisté konto až v čase 54:38. Na návratu hostů do zápasu měl velký podíl kanadský zadák Brian Campbell, jehož nahození od modré čáry trefilo před brankovištěm Detroitu dobře postaveného Reillyho Smithe a od něho se kotouč odrazil za Mrázkova záda.
Ve druhé minutě prodloužení předvedli Panteři ukázkové přečíslení tři na dva. Jussi Jokinen našel na útočné modré čáře křížným pasem přes celou šířku kluziště Jonathana Huberdeaua, který potáhl puk a zpětnou přihrávkou jej předložil z druhé vlny najíždějícímu Campbellovi. Rodák ze Strathroy-Caradoc pak ukončil zápas trefou do bližšího horního rohu Mrázkovy svatyně.
Šest z posledních sedmi zápasů Detroitu rozhodovalo prodloužení. Tři z nich dokázali Red Wings dovést do vítězného konce.

Detroit – Florida 1:2pp (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)

Branky a asistence: 27:02 Dylan Larkin – 54:38 Reilly Smith (Brian Campbell), 61:20 Brian Campbell (Jonathan Huberdeau, Jussi Jokinen).
Střely na branku: 10-7-11-1=29, 9-13-9-1=32. Přesilovky: 0/4 – 0/5. Diváci: 20.027.
Brankáři: P. Mrázek 32/30 – R. Luongo 29/28.
Hvězdy utkání: Reilly Smith (FLA), Dylan Larkin (DET), Aaron Ekblad (FLA).
Česká účast: Petr Mrázek, Jakub Kind (15:51, 1 střela) – Jaromír Jágr (15:01, -1, 1 střela).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -